Logo van Hoofddorp-Zuid dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

HOV Haarlemmermeer Zuidwest

HOV Haarlemmermeer Zuidwest

Bereikbaar Haarlemmermeer

Bereikbaar Haarlemmermeer

HOV Haarlemmermeer zuidwest

De gemeente Haarlemmermeer wil samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) realiseren voor de bewoners van de nieuwbouwlocaties bij Nieuw-Vennep-West en Hoofddorp-Zuid. Daarnaast wil de gemeente beter HOV voor inwoners in bestaande woonwijken aan de randen van Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Denk aan Getsewoud, Floriande en Tudorpark. Dit HOV in de vorm van R-net bussen over een vrije busbaan, wordt onderdeel van de HOV-verbinding Noordwijk-Lisse-Hoofddorp-Schiphol. In Haarlemmermeer gaat deze bus rijden via Lisserbroek, Nieuw-Vennep-West, Hoofddorp-Zuid en het NS-station van Hoofddorp.

Onderzoek nodig om beste route busbaan te bepalen

Op 30 januari 2024 heeft de gemeente besloten dat verder onderzoek nodig is om te bepalen wat de beste route voor deze busbaan moet worden. Dat is nu nog niet bekend. Er zijn verschillende routes mogelijk en de gemeente wil de beste keuze maken voor iedereen. Samen met inwoners en andere belanghebbenden gaat de gemeente de mogelijke routes verder uitwerken. 

Meer informatie 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel dan met projectmanager Joost Beljon via telefoonnummer 0900 1852 of stuur een e-mail: HOVHaarlemmermeerZuidwest@haarlemmermeer.nl

Bekijk ook het artikel over groen licht voor de planstudie HOV Haarlemmermeer Zuidwestexterne-link-icoon

OV verbinding Haarlemmermeer Zuidwest