Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Busbaan HOV Haarlemmermeer Zuidwest

De gemeente Haarlemmermeer wil samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) realiseren voor de bewoners van de nieuwbouwlocaties bij Nieuw-Vennep west en Hoofddorp zuid. Daarnaast wil de gemeente beter HOV voor inwoners in bestaande woonwijken aan de randen van Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Denk aan Getsewoud, Floriande en Tudorpark. Dit HOV in de vorm van R-net bussen over een vrije busbaan wordt onderdeel van de HOV-verbinding Noordwijk-Lisse-Hoofddorp-Schiphol. In Haarlemmermeer gaat deze bus rijden via Lisserbroek, Nieuw-Vennep west, Hoofddorp zuid en het NS-station van Hoofddorp.

Bussen bij R-nethalte

Bussen bij R-nethalte. Foto: Kees van der Veer.

Verder onderzoek nodig samen met inwoners

Op 30 januari heeft de gemeente besloten dat verder onderzoek nodig is om te bepalen wat de beste route voor deze busbaan moet worden. Dat is nu nog niet bekend. Er zijn verschillende routes mogelijk en de gemeente wil de beste keuze maken voor iedereen. In het eerder onderzoek, 
preplanstudie, is een aantal mogelijke routebouwstenen aangegeven. Met daarbij de voor- en nadelen van iedere routebouwsteen. Graag werken we samen met inwoners en andere belanghebbenden de mogelijke routes verder uit. 

Informatiebijeenkomst 

Op 9 maart 2024 kwamen inwoners en ondernemers uit Hoofddorp-Zuid en omgeving bij elkaar tijdens de informatiemarkt over het project HOV Haarlemmermeer zuidwest, project Weg om de Zuid en PARK21. In de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep konden zij in gesprek met medewerkers van de gemeente.    

Bijeenkomst HOV

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het project?

Neem dan contact op met omgevingsmanager Rani Verzeilberg-Mahi via rani.mahi@haarlemmermeer.nl

Of stuur een mail naar hovhaarlemmermeerzuidwest@haarlemmermeer.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alles wat zich in Hoofddorp-Zuid afspeelt? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief