Afbeelding: de kopgroep VSP

Tussenevaluatie VSP update

16 mei 2024
Badhoevedorp

#Update 2: Woensdagavond 15 mei maakte de Kopgroep VSP een start met de Tussenevaluatie Verkeersstructuurplan Badhoevedorp. De Kopgroep is een groep inwoners en mensen van belangengroepen, zoals de brandweer en scholen. De Kopgroep denkt mee over de inhoud van de Tussenevaluatie. Dus over welke onderwerpen de Tussenevaluatie moet gaan. En over het belevingsonderzoek en welke vragen we in het najaar aan het hele dorp stellen. Ook beoordelen ze de onderzoeksresultaten. En schrijven mee aan het advies dat naar de gemeenteraad gaat.

Kennismaken en input leveren

Zo'n 30 deelnemers waren aanwezig. Deze eerste avond met de Kopgroep was vooral een avond van kennismaken en elkaar leren kennen. Daarnaast spraken we over hoe ze de mobiliteit in Badhoevedorp ervaren en welke onderwerpen er spelen. Dit leverde veel onderwerpen op. De aanwezigen noemden bijvoorbeeld de verkeerssnelheid, veiligheid en het openbaar vervoer.

Waar de Tussenevaluatie Verkeersstructuurplan (VSP) over gaat

De tussenevaluatie gaat over het beoordelen van het in 2020 geactualiseerde Verkeersstructuurplan. Meestal vindt een evaluatie plaats als het hele plan met maatregelen is uitgevoerd. De gemeenteraad wilde, door de zorgen van inwoners over het verkeer dat er een tussenevaluatie komt. 

In een VSP beschrijven we de maatregelen die nodig zijn om te zorgen dat de bereikbaarheid ook in de toekomst goed geregeld is. In het VSP bereidt de gemeente zich voor op nieuwe ontwikkelingen. Zoals de gevolgen van meer verkeer en nieuwbouw. Daarom onderzoeken we voor het VSP welke aanpassingen voor het verkeer en gedrag van mensen noodzakelijk zijn. Om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst Badhoevedorp een leefbaar en veilig dorp is.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Tussenevaluatie?

Via onze Facebookpagina Badhoevedorp in ontwikkelingexterne-link-icoon en de nieuwsbriefexterne-link-icoon houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.