Afbeelding van contactgroep

Tussenevaluatie Verkeersstructuurplan van start

16 april 2024
Badhoevedorp

Op woensdag 27 maart en dinsdag 9 april waren de eerste bijeenkomsten van het kernteam Tussenevaluatie Verkeersstructuurplan Badhoevedorp. De tussenevaluatie VSP gaat over het beoordelen van het in 2020 geactualiseerde Verkeersstructuurplan.

De eerste bijeenkomst

#Update 1: In goede sfeer vond woensdag 27 maart de eerste bijeenkomst van het kernteam Tussenevaluatie Verkeersstructuurplan Badhoevedorp plaats. Het kernteam bestaat uit verschillende ambtenaren van de gemeente (ambtelijk team) en uit verschillende inwoners (contactgroep mobiliteit van de Dorpsraad). Het doel van deze eerste bijeenkomst was kennismaken. Ook werd het doel en het proces van de tussenevaluatie besproken.

Tweede bijeenkomst: de diepte in 

Op dinsdag 9 april kwam het kernteam opnieuw bij elkaar. Het team kreeg uitleg over het verkeersmodel om naar de toekomst toe te kijken, de verkeerstellingen om het aantal voertuigen op de weg te tellen en Floating Car Data (FCD) om de snelheid te meten. Eerder maten we de snelheid met de tellussen. Dat is minder nauwkeurig omdat je dan de snelheid precies op de tellus krijgt. De Floating car data gebruikt de informatie uit de gps-systemen van telefoons en auto’s. Dat is nauwkeuriger. 

Samenstellen en werking van de Kopgroep

Verder sprak het kernteam over het samenstellen van de zogenaamde Kopgroep. De Kopgroep gaat meedenken en inhoudelijk kijken naar de opzet en de onderzoeksresultaten tijdens het hele proces. De groep stellen we nu samen. En bestaat uit inwoners die zich aanmeldden na de oproep van wethouder Marja Ruigrok: Bemoei je ermee! De inwoners komen uit verschillende buurten. Connexxion, Fietsersbond en scholen maken ook deel uit van de Kopgroep. 

Waar de Tussenevaluatie Verkeersstructuurplan (VSP) over gaat

De tussenevaluatie VSP gaat over het beoordelen van het in 2020 geactualiseerde Verkeersstructuurplan. In een verkeersstructuurplan staat wat de belangrijkste wegen in de toekomst (2030) in het dorp zijn. En welke maatregelen daarbij horen. Meestal vindt een evaluatie plaats als het hele plan met maatregelen is uitgevoerd: wat gaat goed, wat kan beter of anders. De gemeenteraad wilde in dit geval, door de zorgen van inwoners over het verkeer, dat er een tussenevaluatie komt.  

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Tussenevaluatie?

Via onze Badhoevedorpse mediakanalen en de nieuwsbriefexterne-link-icoon houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.