.

Tijdelijk gebruik oude A9

Bekijk de oproep voor tijdelijke initiatievenDe ligging van de oude A9
 

De oude A9 is overgedragen aan de gemeente! 

In juli 2019 is het oude A9-tracé overgedragen door Rijkswaterstaat aan de gemeente. Dat betekent dat de gemeente nu tijdelijk gebruik mogelijk maakt op delen van het oude A9-tracé, voor én door initiatiefnemers uit Badhoevedorp. Hiervoor zijn door bewoners, de dorpsraad en ondernemers allerlei duurzame plannen aangemeld. Nieuwe initiatiefnemers kunnen zich zeker nog melden.

Wat komt (tijdelijk) waar?

 • Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan de knoop A4/A9
  Hier komt gras, een gemaaid wandelpad en de tijdelijke initiatieven.

 • Vanaf de Plesmanlaan tot aan knoop A4/A9
  Dit deel is 700 meter lang. Bij de kruispunten komen enkele bankjes en prullenbakken.

  • Klimaatbos: ten oosten van de Plesmanlaan komt een klimaatbos van een paar honderd meter lang. Het klimaatbos bestaat uit wilgen, een bloemenrand en een wandelpad. Dit wordt aangelegd door Polderwarmte, een nieuw warmtebedrijf voor Haarlemmermeer Noord en omgeving. Het klimaatbos wordt voor enkele jaren aangelegd en is bedoeld voor recreatie, educatie en het produceren van biomassa. Meer weten? Kijk dan op de website van Polderwarmte.

  • Hondenlosloopgebied: ook komt er op dit deel van de oude A9 tot aan de knoop A4/A9 een hondenlosloopgebied.

 • Vanaf de Pa Verkuijllaan tot aan de Plesmanlaan
  Dit deel is 170 meter lang. Bij de kruispunten komen enkele bankjes en prullenbakken.

  • Pluktuin
   Naast de Pa Verkuijllaan komen moestuinen en een pluktuin. In de pluktuin kun je vers fruit en groente plukken. Ronald de Vré van Zorgboerderij de Badhoeve en Ron Cordemeijer zijn de initiatiefnemers van de pluk- en moestuintjes die hier gaan komen. Een pluktuin is een stuk land vol met groente en fruit waar je deze verse producten plukt. Het draait om de beleving en het is erg leuk voor kinderen. Er worden nog vrijwilligers voor de organisatie gezocht. Wil je meedoen met de organisatie, opbouw of het onderhoud? Neem dan contact op via badhoevedorp@haarlemmermeer.nl en zet als onderwerp pluk- en moestuin in je mail.

 • Vanaf de Sloterweg tot aan de Pa Verkuijllaan
  Dit deel is 170 meter lang. Bij de kruispunten komen enkele bankjes en prullenbakken.

  • Voetbalveldje
   Bij de Sloterweg legt Gemeente Haarlemmermeer een trapveldje met met twee goaltjes aan. 

  • Badhoevedorp viert
   Bij de Pa Verkuijllaan is op zaterdag 24 augustus een Zomermarkt met Foodfestival voor jong en oud. Op de website Badhoevedorpviert.nl lees je meer over het programma en de organisatie.  De markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur waarna het Foodfestival doorgaat tot 21.00 uur. Een deel van de opbrengst van het evenement gaat naar de organisatie van de pluktuin. Contact en aanmelden als vrijwilliger via Info@badhoevedorpviert.nl en overdag via telefoonnummer 023 – 303 0710.

  • De langste aanschuiftafel
   Helene Bergmans en Brigit Vermeulen laten tafels en stoelen maken van gekapte bomen. Het idee is dat de tafels ‘groeien’, dat wil zeggen dat het er steeds meer worden. Op 28 september is het Nationale Burendag, hét moment voor ‘de langste aanschuiftafel’ in Badhoevedorp! De tafel zetten zij klaar, aan jullie de vraag om zelf iets te eten of drinken mee te nemen! Gaan wij de langste tafel van Nederland vormen? In september volgt meer informatie over het event. In 2020 wordt dan een groot aanschuifdiner gehouden en worden er verhalentafels georganiseerd.

 • Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan de Sloterweg.
  Dit deel is 350 meter lang.

  • Badhoevebeach
   Ontwikkelaars AM en Bohemen willen hier graag Badhoevebeach, een pop-up strandje met horeca en hun verkoopkantoor neerzetten.

 • Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan Lijnden.

  • Hondenlosloopgebied
   Tussen de Kamerlingh Onneslaan en Lijnden is een hondenlosloopgebied. Dit heeft nu een tijdelijke inrichting maar wordt op termijn definitief aangelegd. Dat houdt in dat de paden nu nog gemaaid worden en/of uit houtsnippers bestaan en later als het Lint hier aangelegd wordt, worden de paden breder en geasfalteerd.

Waar moet een initiatief aan voldoen?

 • Tijdelijk en snel demontabel
  Kan binnen twee weken weggehaald worden zonder achterblijvende restanten of schade.

 • Duurzaam
  Voldoet aan de geldende regels en past binnen de duurzaamheidsambitie van de gemeente Haarlemmermeer.

 • Sociaal
  Draagt bij aan de sociale gemeenschap van Badhoevedorp.

 • Kosten zijn voor eigen rekening
  Alle kosten voor het plaatsen, uitvoeren en verwijderen zijn voor rekening van de initiatiefnemer.

 Ondersteuning vanuit de gemeente:

 • Wij kunnen helpen om fondsen aan te schrijven of een crowdfunding actie te starten voor de financiering van het initiatief.

 • Na goedkeuring van het initiatief kan de gemeente eventueel ondersteuning bieden bij het regelen van de randvoorwaarden. Je kunt dan denken aan het regelen van goedkeuring door diverse afdelingen binnen de gemeente. Maar ook bij het in contact brengen van bijvoorbeeld de juiste persoon die je kan adviseren bij aanleg van een tijdelijke waterpomp in het gebied.

Crowdfunding

Nieuwe Pioniers is het crowdfundingplatform voor iedereen met een goed idee in Haarlemmermeer. Via Nieuwe Pioniers zamel je geld, hulp en materiaal in en geef je samen met anderen kleur aan je omgeving. Hoe dit werkt lees je op de website nieuwepioniers.nl.

Meld je initiatief aan!

De omgevingsmanager van de gebiedsontwikkeling kan initiatiefnemers helpen om fondsen aan te schrijven of een crowdfunding actie te starten voor de financiering van hun initiatief. Meld je initiatief aan bij Bart van Eijk, hij denkt graag met je mee! Aanmelden kan via bart.van.eijk@haarlemmermeer.nl of 0900 1852.