.

Tijdelijk gebruik oude A9

Plattegrond tijdelijke projecten A9 Badhoevedorp

Op de foto: de ligging van een aantal van de tijdelijke initiatieven

De oude A9 is overgedragen aan de gemeente! 

In juli 2019 is het oude A9-tracé overgedragen door Rijkswaterstaat aan de gemeente. Dat betekent dat de gemeente nu tijdelijk gebruik mogelijk maakt op delen van het oude A9-tracé, voor én door initiatiefnemers uit Badhoevedorp. Hiervoor zijn door bewoners, de dorpsraad en ondernemers allerlei duurzame plannen aangemeld. Nieuwe initiatiefnemers kunnen zich zeker nog melden.

Wat komt (tijdelijk) waar?

 • Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan de knoop A4/A9
  Hier komt gras, een gemaaid wandelpad en de tijdelijke initiatieven.

 • Vanaf de Plesmanlaan tot aan knoop A4/A9
  Dit deel is 700 meter lang. Bij de kruispunten komen enkele bankjes en prullenbakken.

  • Klimaatbos: ten oosten van de Plesmanlaan zijn plannen voor een klimaatbos van een paar honderd meter lang. Bij het klimaatbos komen dan naast wilgen, een bloemenrand en een wandelpad. Het bedrijf Polderwarmte onderzoekt de haalbaarheid van dit plan.

  • Hondenlosloopgebied: op dit deel van de oude A9 tot aan de knoop A4/A9 is een hondenlosloopgebied.

Een man laat zijn hond uit o phet losloopgebied Plesmanlaan tot aan knoop A4/A9 Badhoevedorp
 • Vanaf de Pa Verkuijllaan tot aan de Plesmanlaan
  Dit deel is 170 meter lang. Bij de kruispunten komen enkele bankjes en prullenbakken.

  • Moestuinen A9
   Naast de Pa Verkuijllaan zijn moestuinen en een pluktuin. Ronald de Vré van Zorgboerderij de Badhoeve en Ron Cordemeijer zijn de initiatiefnemers van de pluk- en moestuintjes. De pluktuin is een stuk grond vol met bloemen en fruit waar je verse producten plukt. Het draait om de beleving en het is erg leuk voor kinderen. De moestuinen worden verzorgd door ongeveer 44 Badhoevedorpers en hun gezin. Ook zijn er moestuinbakken voor de Plesmanschool. Er worden nog vrijwilligers voor de organisatie gezocht. Wil je meedoen met de organisatie, opbouw of het onderhoud? Neem dan contact op via badhoevedorp@haarlemmermeer.nl en zet als onderwerp pluk- en moestuin in je mail.

 • Vanaf de Sloterweg tot aan de Pa Verkuijllaan
  Dit deel is 170 meter lang. Bij de kruispunten komen enkele bankjes en prullenbakken.

  • Voetbalveldje
   Bij de Sloterweg heeft Gemeente Haarlemmermeer een trapveldje met met twee goaltjes aangelegd.

kinderen voetballen op de oude A9 aan de Sloterweg in Badhoevedorp
 • Badhoevedorp viert
  Bij de Pa Verkuijllaan was op zaterdag 24 augustus een Zomermarkt met Foodfestival voor jong en oud. Op de website Badhoevedorpviert.nl lees je meer over het programma en de organisatie. 

 • Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan de Sloterweg.
  Dit deel is 350 meter lang.

  • Q Beach
   Q Beach,  een pop-up strandje met horeca en het verkoopkantoor van de huizenontwikkelaars. Het gebouw staat er sinds begin september, de horeca gaat 16 november open. Meer informatie: QuatrebrasBadhoevedorp.nl

 • Vanaf de Kamerlingh Onneslaan tot aan Lijnden.

  • Hondenlosloopgebied
   Tussen de Kamerlingh Onneslaan en Lijnden is een hondenlosloopgebied. Dit heeft nu een tijdelijke inrichting maar wordt op termijn definitief aangelegd. Dat houdt in dat de paden nu nog gemaaid worden en/of uit houtsnippers bestaan en later als het Lint hier aangelegd wordt, worden de paden breder en geasfalteerd.

Waar moet een initiatief aan voldoen?

 • Tijdelijk en snel demontabel
  Kan binnen twee weken weggehaald worden zonder achterblijvende restanten of schade.

 • Duurzaam
  Voldoet aan de geldende regels en past binnen de duurzaamheidsambitie van de gemeente Haarlemmermeer.

 • Sociaal
  Draagt bij aan de sociale gemeenschap van Badhoevedorp.

 • Kosten zijn voor eigen rekening
  Alle kosten voor het plaatsen, uitvoeren en verwijderen zijn voor rekening van de initiatiefnemer.

 Ondersteuning vanuit de gemeente:

 • Wij kunnen helpen om fondsen aan te schrijven of een crowdfunding actie te starten voor de financiering van het initiatief.

 • Na goedkeuring van het initiatief kan de gemeente eventueel ondersteuning bieden bij het regelen van de randvoorwaarden. Je kunt dan denken aan het regelen van goedkeuring door diverse afdelingen binnen de gemeente. Maar ook bij het in contact brengen van bijvoorbeeld de juiste persoon die je kan adviseren bij aanleg van een tijdelijke waterpomp in het gebied.

Crowdfunding

Nieuwe Pioniers is het crowdfundingplatform voor iedereen met een goed idee in Haarlemmermeer. Via Nieuwe Pioniers zamel je geld, hulp en materiaal in en geef je samen met anderen kleur aan je omgeving. Hoe dit werkt lees je op de website nieuwepioniers.nl.

Meld je initiatief aan!

De omgevingsmanager van de gebiedsontwikkeling kan initiatiefnemers helpen om fondsen aan te schrijven of een crowdfunding actie te starten voor de financiering van hun initiatief. Meld je initiatief aan bij Bart van Eijk, hij denkt graag met je mee! Aanmelden kan via bart.van.eijk@haarlemmermeer.nl of 0900 1852.