Tijdelijk gebruik oude A9


De ligging van de oude A9
 

Gezocht: ideeën voor een duurzaam en tijdelijk initiatief.

Uiterlijk eind februari 2019 wordt het oude A9-tracé overgedragen door Rijkswaterstaat aan gemeente Haarlemmermeer. Vanaf dat moment wil de gemeente tijdelijk gebruik mogelijk maken voor én door bewoners uit Badhoevedorp, tot de gebiedsontwikkeling in uitvoering gaat. Het gehele tracé beslaat ongeveer 60 voetbalvelden. 

Wat zou zo’n duurzaam en tijdelijk initiatief kunnen zijn?

Denk aan een moestuin voor jou en je buren, of voor de leerlingen van de school. Een skatebaan voor jou en je vrienden of een duurzaam dorpsrestaurant. De eerste initiatiefnemers hebben zich inmiddels gemeld: de Verening Dorpsraad Badhoevedorp wil een groen Pauzelandschap inrichten en een bewoner wil graag een Tiny House neerzetten.

Waar moet een initiatief aan voldoen?

 • Tijdelijk en snel demontabel
  Kan binnen twee weken weggehaald worden zonder achterblijvende restanten of schade.

 • Duurzaam
  Voldoet aan de geldende regels en passen binnen de duurzaamheidsambitie van gemeente Haarlemmermeer.

 • Sociaal
  Draagt bij aan de sociale gemeenschap van Badhoevedorp. 
 • Kosten zijn voor eigen rekening
  Alle kosten voor het plaatsen, uitvoeren en verwijderen zijn voor rekening van de initiatiefnemer. Wel stelt de gemeente ondersteuning (zoals crowdfunding) beschikbaar voor het faciliteren van initiatieven.
De omgevingsmanager kan initiatiefnemers helpen om fondsen aan te schrijven of een crowdfunding actie te starten voor de financiering van hun initiatief. Meld uw initiatief bij haar aan, zij denkt graag met u mee! Carlinde.adriaanse@haarlemmermeer.nl of telefonisch via 0900-1852.