Beeld van boven Groenezoom badkuipterrein

Pauze voor tijdelijke horeca op het Badkuipterrein

18 december 2023
Badhoevedorp

Op 1 juni 2023 was er een bijeenkomst voor bewoners over het idee voor een tijdelijke horecaonderneming op het ‘Badkuipterrein’ in Badhoevedorp. Quatrebeach vond zelf een plek voor een horecaonderneming. Daarom pauzeren wij ons idee tijdelijk.

Voorlopig pauzeren we met de voorbereiding voor tijdelijke horeca op het Badkuipterrein

Omdat Quatrebeach in samenwerking met AM met een eigen idee in Badhoevedorp bezig is. De reden voor ons idee was het verzoek vanuit het dorp om een nieuwe plek voor Quatrebeach te zoeken. Quatrebeach heeft nu zelf een plek gevonden en wil hier een horecaonderneming starten. Omdat wij niet 2 horecaondernemingen in dezelfde omgeving buiten het centrum van Badhoevedorp willen, pauzeren wij ons idee tijdelijk. 

De gemeente ziet mogelijkheden voor de plek die Quatrebeach zelf vond

Quatrebeach diende een voorstel voor de locatie op privégrond in. Zij moeten het plan aanpassen zodat de mogelijke overlast voor omwonenden minimaal is. Dat gaat over geluids- en parkeeroverlast. Wij wachten nu op dit aangepaste plan. Verder moedigen wij de ondernemer aan dat hij in gesprek gaat met de omgeving van deze nieuwe plek om steun te krijgen voor zijn idee. Wij zien de voordelen die het dorp heeft van deze onderneming en juichen het toe dat de ondernemer met een nieuw idee is gekomen. Maar het moet wel passen binnen de wettelijke regels. 

Het Badkuipterrein kan een geschikte locatie voor een tijdelijke horecaonderneming zijn

Mocht dit toch nodig zijn in de toekomst. Er zijn wel enkele opmerkingen:

  • Buurtbewoners vertelden ons tijdens de bijeenkomst op 1 juni dat ze niet blij zijn met een horecaonderneming op het Badkuipterrein. En de overlast die daardoor kan ontstaan. 
  • Natuurlijk willen wij zo weinig mogelijk overlast voor de omwonenden. Dit is een belangrijke regel bij de invulling, opzet en grootte van de horecaonderneming. In de selectieprocedure zal hiernaar gekeken worden. 
  • Het is aan de ondernemer om te letten op de wettelijke eisen en onze beleidsregels. En een vergunning aan te vragen. 

Wat deden we tot nu toe?

  • We voerden een natuuronderzoek uit. Om te zien of dieren en planten in de directe omgeving last hebben van horeca op het Badkuipterrein. Daar kwam uit dat we ervoor moeten zorgen dat er geen negatieve invloeden door lichtvervuiling gebeuren. 
  • We bereidden de openbare selectieprocedure voor. Dit is een aanpak waarin de regels staan voor een horecaondernemer op deze plek. 
  • We bepaalden dat in de uiteindelijke situatie er ook voldoende ruimte voor de jongerenontmoetingsplaats op het Badkuipterrein blijft. 

Heeft u nog vragen over het Badkuipterrein?

Of over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp? Neem dan contact op met omgevingsmanager Like van Hulten via telefoonnummer 0900 1852. Een e-mail sturen kan ook naar info@haarlemmermeer.nl. Zet in het onderwerp “Badkuipterrein Badhoevedorp”.  Door de kerstvakantie duurt het iets langer voordat u een antwoord krijgt. Na 8 januari is Like weer aanwezig.