Luchtfoto Badhoevedorp vanuit het oosten

Luchtfoto's Badhoevedorp oktober 2023

12 oktober 2023
Badhoevedorp

Vrijdag 6 oktober ging fotograaf Sybolt Luijben van AeroVista voor ons de lucht in om luchtfoto's boven Badhoevedorp te maken. De opdracht was om alle projecten van de gebiedsontwikkeling te fotograferen. We delen de foto’s natuurlijk op onze Facebookpagina en Twitteraccount. Op deze pagina kunt u ook een aantal foto’s bekijken.

Luchtfoto Badhoevedorp vanuit het oosten

Author: AeroVista

1. Luchtfoto genomen vanuit het Oosten. Rechts het Vierbuizenmeertje en de Groenezoom. Op de plek waar de A9 vroeger was is nu, tot de Rijstvogelstraat, een tijdelijk hondenlosloopgebied. 

Luchtfoto Badhoevedorp vanaf Hoofdvaart in Lijnden

Author: AeroVista

2. Luchtfoto vanaf de Hoofdvaart in Lijnden richting Badhoevedorp. Bij de Hoofdvaart begint het Lint, de wandel- en fietsroute die we door heel Badhoevedorp maken. Ook is er naast het water rechts een schelpenpad. Dit pad is onderdeel van de Groene AS. De groene route tussen Amstelland en Spaarnwoude. De Groene AS maken we later ook naast Badhoevedorp, bij de Schipholweg. Tussen het Lint en de Groene AS bij Lijnden komt bedrijfslocatie Lijndenhof. 

Luchtfoto Badhoevedorp van de westkant

Author: AeroVista

3. Luchtfoto van de westkant van Badhoevedorp. U ziet het nieuwe kruispunt aan de Schipholweg. Hier bouwt ontwikkelaar Ten Brinke 2 woongebouwen aan de Schipholweg/Oleanderlaan. En ook 43 woningen aan de Groene Singel.

Luchtfoto Badhoevedorp met vroegere snelweg A9

Author: AeroVista

4. Luchtfoto waarop goed te zien is waar vroeger de snelweg A9 lag in het centrum. Op de plek van de A9 maken we ook het wandel- en fietspad van het Lint. Bij het Lint hoort ook groen en water. Daarom komen er op de plaatsen waar vroeger de viaducten van de A9 waren nu bruggen. In totaal zijn er daar straks 4 van: aan de Oleanderlaan, Kamerlingh Onneslaan, Sloterweg en Pa Verkuijllaan.  

Luchtfoto Badhoevedorp met de Groene Singel

Author: AeroVista

5. Op deze luchtfoto ziet u op de voorgrond de Groene Singel, aan de overkant de woningen van Quatrebras. Ontwikkelaar AM start 16 oktober 2023 met de bouw van de laatste 98 woningen. Deze woningen komen ook op de oude Robert Kochstraat.

Luchtfoto Badhoevedorp met atletiekbaan en Park De Veldpost

Author: AeroVista

6. Op deze luchtfoto de atletiekbaan en daarachter Park De Veldpost. De heuvels zijn al goed te zien. Als u goed kijkt ziet u ook al de paden en sport- en speeltoestellen. Op de 20.000 m2 park komen 496 bomen en 38.000 planten. Het park is voorjaar 2024 klaar. 

Luchtfoto Badhoevedorp met vooraan Park De Veldpost en Sportpark De Veldpost

Author: AeroVista

7. Achter Park De Veldpost komt Sportpark De Veldpost. Op deze luchtfoto ziet u de atletiekbaan van AV Badhoevedorp met daarachter de weilanden waar het sportpark komt. In 2024 - 2025 maken we de velden voor de honk-en softbal en de voetbalvelden. Ook komt hier het clubgebouw van Sport Combinatie Pancratius Badhoevedorp ’22 (SCPB ’22) 

Luchtfoto Badhoevedorp met bouwrijp maken Centrum Oost

Author: AeroVista

8. Luchtfoto met het 'bouwrijp' maken van Centrum Oost, vanuit de lucht gezien. De aannemer is bezig met de riolering voor de woningen. En aan het water van het Lint is een begin gemaakt. Ook maken we hier een van de bruggen van het Lint én de Groene Kraal Oost. Een groen plek met natuurlijke speeltoestellen voor jonge kinderen.

Luchtfoto Badhoevedorp met Zuiderbogen, groene plek en FreeRunparcours

Author: AeroVista

9. Luchtfoto van het centrum van Badhoevedorp. Met voor de Zuiderbogen het water van het Lint. Tussen de Zeemanlaan en de Zuiderbogen komen de woningen van Centrum West en de Groene Kraal West. Een groene plek met een FreeRunparcours. 

Luchtfoto Badhoevedorp oostkant met knoop snelwegen A4 en A9

Author: AeroVista

11. Luchtfoto van de oostkant van Badhoevedorp. Onder de knoop van de snelwegen A4 en A9 loopt het A9om!pad. Het fietspad gaat vanaf de Dellaertlaan naar de Oude Haagse Weg bij de Nieuwe Meer en vandaar alle kanten op via het regionale fietsnetwerk.