Hoogwaardig openbaar vervoer (HOV)

Vervoerregio Amsterdam bereidt een nieuwe hoogwaardige openbaar vervoersverbinding voor, die Badhoevedorp beter en sneller bereikbaar maakt.

Aan de westkant van het dorp, bij de nieuwe wijk Quatrebras, komt een HOV-halte. Die komt bij de Schipholweg/Oleanderlaan, bij de oprit naar de A9. Over de nieuwe Oleanderlaan die door Quatrebras rijdt vanaf december 2021 ook een bus. 

Naast de Zuidtangent wordt nu gewerkt aan een betere Westtangent: een snellere busverbinding tussen Amsterdam Sloterdijk en busstation Schiphol Noord.  Om de verbeterde Westtangent mogelijk te maken wordt de Ringvaartbrug vervangen. Deze brug  wordt ook wel Oude Haagsewegbrug genoemd. Een nieuw busviaduct over de A9 stond ook op de planning. De bouw van dit nieuwe viaduct gaat niet door vanwege de steeds hoger geworden kosten. De nieuwe Ringvaartbrug is alleen bedoeld voor busverkeer. Doordat er straks geen autoverkeer meer op de Ringvaartbrug is, kunnen er meer bussen richting Schiphol. Meer informatie over de nieuwe R-netverbinding vindt u op de website van Vervoerregio Amsterdamexterne-link-icoon.

Vervoerplan 2023 Amstelland Meerlanden

Ieder jaar maakt de vervoerregio een vervoerplan. Dit vervoerplan is de basis voor de dienstregeling van het erop volgende jaar. Het vervoerplan 2023 voor Amstelland en Meerlanden staat op de website van de vervoerregio.externe-link-icoon