.

Fietspad door de Knoop A9

Aan de oostzijde van Badhoevedorp is een nieuw fietspad. U kunt via het fietspad vanaf de Dellaertlaan naar de Oude Haagse Weg bij de Nieuwe Meer. Hier sluit het fietspad aan op het regionale fietsnetwerk.

De fietsverbinding zorgt voor aansluiting vanuit Badhoevedorp op het bestaande fietspad langs de Oude Haagseweg en de Koekoekslaan. Er komt hiermee een fietsverbinding richting Oeverlanden/ Nieuwe Meer, de Zuid-As en Buitenveldert.

Ontwerp fietspad door de knoop A9 Badhoevedorp

Het fietspad gaat door een afwisselend landschap:

  • door het groen
  • door het lichtspel onder het viaduct van de rijksweg
  • door het water richting de fietstunnel A9

Een fietspad met een bijzonder lichtspel

Onder het viaduct van de A9 komt een bijzonder lichteffect en naast het fietspad kan ook een klein laagje regenwater staan. Als de zon door de kolommen schijnt ontstaat een spel van licht, dit effect gaan we versterken. Als je hier fietst ervaar je op verschillende momenten van de dag een andere beleving van het licht. Als de zon onder is, is er elektronische verlichting. Op deze manier is het overdag en 's nachts veilig en prettig fietsen.

De lichteffecten:

  • het licht beweegt mee met de stand van de zon
  • de veranderende invalshoek van het licht geeft het viaduct steeds een ander karakter
  • een subtiele verandering van de lichtkleur  van zonlicht naar maanlicht
  • de lampen zijn uit het zicht waardoor het effect verrassender is

Planning

De tunnel onder de twee verbindingsbogen Amstelveen/Amsterdam en de boog Den Haag/Haarlem maakten we in juni 2017.  Samen met het knooppunt. In oktober of november 2021 start de aanleg van het fietspad en de brug. 19 mei 2022 is het fietspad klaar. 

Impressie Fietstunnel 

Impressie Fietstunnel verbindingsboog Badhoevedorp

Contact

Heeft u vragen? Dan neemt u contact op met de heer Paul Dirks via telefoonnummer 0900 1852 of via info@haarlemmermeer.nl o.v.v. fietsverbinding Badhoevedorp.