Dit is een website van de gemeente Haarlemmermeer

Complete tabel ideeën Jouw Badhoevedorp

Op deze pagina staat de complete tabel met ideeën van Badhoevedorp voor het nieuwe centrum. Inwoners en ondernemers hebben deze in juli en augustus 2019 geplaatst op JouwBadhoevedorp.nl.

1)   Ideeën passend in het project (de scope), de gemeente heeft er invloed opToelichtingAantal likesVervolgactie
Horeca   en winkelsEen dorpsplein met veel groen.  Veel bomen, heggen en gras en grind, kijk naar het centrum van Laren.  Absoluut niet alleen steen zoals in Hoofddorp. Met diversiteit van horeca en  winkels.124Het idee wordt meegenomen bij de  verdere uitwerking. De diversiteit van horeca en winkels (welke wel en welke   niet) valt overigens niet binnen de bevoegdheid van gemeente.
Sfeervol dorpscentrum met   veel groen en geen hoogbouwHet is belangrijk dat het centrum van Badhoevedorp dezelfde sfeer krijg als de rest van het dorp. Dit betekent veel groen en alleen laagbouw. Het is belangrijk dat de bouwstijl aansluit bij de jaren 30, waartussen mijn inziens geen hoogbouw past.106Het gedeelte 'dezelfde sfeer' wordt meegenomen bij de verdere uitwerking. Veel mensen hebben gemeld dat zij geen hoge gebouwen willen aan het plein. De   uiteindelijke hoogte valt echter buiten de scope van deze participatie. Het   college van B&W heeft hiervoor de kaders eerder al bepaald. Bij het   besluit op het Definitief Stedenbouwkundige ontwerp (DSO)  is aangegeven dat bij de uitwerking van de   bouwplannen terughoudend om dient te worden gegaan met de  bouwhoogtes. En dat bij het ontwerp zal worden gekeken naar een zorgvuldige inpassing van verdiepingen en het goed  toepassen van kappen en ‘terugliggende bouwlagen’ die vanaf straatniveau   minder zichtbaar zijn. Daarnaast zal ook in de architectuur gezocht worden naar gebouwen die niet volumineus ogen.
Lange brede sloot of vijver met bankjes om op te zittenAls er een lange brede sloot of  vijver gemaakt wordt, dan is dit in de zomer een prachtig stukje natuur in   Badhoevedorp. Voor dieren een ideale plek . In de winter kan deze sloot   gebruikt worden om te schaatsen.  Bankjes bij deze sloot of vijver plaatsen, zodat jong en oud hiervan kan genieten.69We gaan de mogelijkheid bekijken of dit idee kan worden ingepast op het plein. Voorwaarde is dan wel dat het te combineren is met de meest genoemde andere functies.
Punten voor een gezellig én functioneel dorpspleinveel groen, fontein met   zitplaatsen (met waterkraan), horeca, kleinschalige winkels met eigen formule, spreiding van winkelformules, supermarkten niet in het centrum maar er net buiten, autovrij of eenrichtingsverkeer, sfeervolle straatverlichting,   sfeervolle maar functionele bestrating, authentieke en moderne   architectuur, ruimte voor terrassen en markt, ruimte voor pop-up stores.62Een deel van dit palet van   ideeën past in de scope van deze participatie. Hiervan gaan we bekijken of   die kunnen worden opgenomen. Gemeente heeft echter geen invloed op de formule van de winkels. Ook heeft het college al bepaald dat het plein autovrij wordt en dat een compact centrum met 3 supermarkten wordt gerealiseerd. 
DorpspleinIk zou het op prijs stellen als   er een dorpsplein komt met een waterelement en rondom horeca en winkeltjes   zodat er wat reuring is en een plek waar iedereen samen kan komen iets   drinken en de kinderen kunnen spelen. Maar ook kunnen dat op het plein andere   activiteiten plaats vinden. En daar zouden dan alle winkels die nu verspreid   zijn langs kunnen liggen zodat je een lekker rondje kan lopen als je wil   winkelen.64We gaan bekijken of deze ideeën   kunnen worden ingepast. Het bij elkaar brengen van de winkels past in het   besluit van het college om een compact centrum te gaan realiseren. 
Ruimte voor schaatsbaan en  kerstmarkt in decemberElk jaar wordt er in Laren op   het plein, een tijdelijke schaatsbaan opgezet met een een kerstmarkt. dat zou   ontzettend leuk zijn in ons dorpscentrum. Er wonen in Badhoevedorp veel   kinderen, die dat heel leuk zouden vinden.50We beschouwen dit idee als   volgt: reserveer nu voldoende fysieke ruimte op het plein om dit soort   activiteiten in de toekomst te kunnen organiseren. Het   idee wordt meegegeven aan de ontwerper.
VerkeersveiligheidSamenvattend: Richt het   dorpscentrum veilig in, waarbij oa kinderen en mensen in een rolstoel toch   goed overzicht hebben ook bij geparkeerde auto's. Zorg voor veilige   bevoorrading van supermarkten ten aanzien van voetgangers. Ook een separaat   fietspad kan de veiligheid bevorderen.  46Aan de ontwerper vragen we   aandacht voor een veilige inrichting van het dorpscentrum voor alle   weggebruikers. 
Bio supermarkt, woensdag   markt, borrelen, lunchen, groen en waterEen centrum met een plein met   groen en water waar je kunt winkelen, lekker kunt lunchen borrelen op een   terras, goed uit eten kunt gaan. Winkels zoals Hema, en een biologische   supermarkt zouden echt een aanwinst zijn (Marqt, Eko Plaza). Tevens mag de   woensdag markt op het plein uitgebreider en een fijne gelegenheid om te   sporten.42We zullen de ontwerper vragen   naar de mogelijkheden een plein te ontwerpen met groen, water en voldoende   ruimte voor winkelen en (horeca)terrassen. Ook geven we de wens van de   woensdagmarkt door aan de ontwerper van het plein. We hebben als gemeente   echter geen invloed op het soort winkels en de invulling van andere   commerciële activiteiten. 
Voorstellen voor sfeer en voorzieningenUitstraling gebouwen: De huidige   gebouwen met de lage overkapping doen verouderd aan. Wij zouden graag een   meer open structuur zien, liefst baksteen of anderszins warme uitstraling van de façades. Vaste plantenbakken geven sfeer en verkeersveiligheid. Het zou   fijn zijn als er een fietspad is zodat fietsers wel het plein kunnen   oversteken maar over de daarvoor aangewezen route. Het zou fijn zijn als   rekening wordt gehouden met de bestrating in verband met regen, het   regenwater zou opgevangen kunnen worden om de perken mee te besproeien:   watermanagement is een belangrijk thema. Voorzieningen openbare ruimte/plein:   Het zou mooi zijn als er op het plein meerdere voorzieningen uitkomen, dus   naast winkels bijvoorbeeld ook een bibliotheek (dan is die ook uit de   tijdelijke behuizing). Het is fijn als een plein voor meerdere   bevolkingsgroepen aantrekkelijk is zodat er op alle momenten van de dag iets   te beleven valt (behalve 's nachts uiteraard). Hiervoor denk ik aan: Het   kleine speeltuintje zoals nu ter hoogte van de Zeeman zie ik graag terug op   het plein, eventueel in uitgebreide vorm. Bankjes en groen en evt een fontein   nodigen uit tot rustig recreëren en ontmoeten. Een terras op het plein geeft   gezelligheid, met uitzicht op het speelelement kunnen dan de ouders en de   kinderen zich tegelijk vermaken.34We zullen de ontwerper vragen of   en hoe een mix van deze ideeën mogelijk is.
Bloemen aan lantaarnpalen e.dwat ook sfeervol is zijn   bloemenkorven aan lantaarnpalen door het dorp heen. Je ziet dit vaker   bij dorpjes. Dit maakt het ook kleurrijker en goed voor de flora en fauna. in   de winter kun je daar weer winterse platen    of kerstversiering in doen.28We zullen de ontwerper vragen   naar de mogelijkheden om dit in het ontwerp mee te nemen.
Dorpsplein met een ontmoetingskarakterWens is een dorpsplein met   centraal een waterpartij in de vorm van fontein (a la ontwerp in   winkelcentrum Amstelveen) waar kinderen zich kunnen vermaken . Omgeven door   kleine horecagelegenheden en kleine winkelpanden waarin kleine ondernemers   hun waren kunnen aanbieden. Ook interessant voor de toekomstige   toeristen.  Meer levendigheid in ons dorpscentrum.27We zullen de ontwerper vragen   naar de mogelijkheden om dit in het ontwerp mee te nemen.
Dorpse uitstraling voor de   nieuwbouw woningen/flat.Woningen graag een dorpskarakter   geven. Geen moderne strakke bouw zoals in hoofddorp maar behoud het gevoel   van een dorp.19Het idee wordt meegenomen in de   uitwerking van de beeldkwaliteit.
Groen en schaduw.Ik denk dat een groen centrum,   met bomen en veel schaduw prettig winkelen is. geen donkere stenen, dat trekt   warmte aan. Een vriendelijke uitstraling: hout, mooie materialen, ijzer,   mooie steentjes en een mooie stoepen. Volgens mij is een hondencafé ook een   goed idee, een omheind terrein, waar je hond vrij kan rondlopen en je een kop   koffie kunt drinken.18We gaan bekijken of dit idee   aansluit bij de gewenste beeldkwaliteit van de gebouwen en de input die de   peiling heeft opgeleverd. 
Een winkelcentrum met veel   groenEen winkelcentrum met veel groen   met name bomen en beschutte plekken want de zon in de zomer schijnt heel fel.17Het idee wordt meegegeven aan de   ontwerper.
Groen, water en authentieke   bouwstijl.Het liefst autovrij. Veel groen,   grachtje of een pleinfontein (of beide) met gebouwen in een bouwstijl dat   past bij een authentiek dorpscentrum. Horecagelegenheid met terras (een grand   café a la Novels in Zaandam met een enkele koffietent zou voldoende   zijn), het moet ook weer niet leiden tot overlast. Voldoende verlichting   zodat er 's avonds geen donkere en onveilige plekken zijn.13Het is al bepaald dat het plein   autovrij wordt. De overige ideeën geven we mee aan de ontwerper.
ParkeergelegenheidEen gezellig dorpsplein met   winkels, horeca, terrasjes, veel groen, fietsenstalling en   parkeergelegenheid.7Het idee wordt meegegeven aan de   ontwerper.
DorpspleinIk zou graag zien dat er meer   ondernomen word op het plein, schaatsbaan, kerstmarkt, koningsdag, kermis   uitbreiden, misschien zelfs een muziekfestijn zoals meer live etc meer winkels   om te winkelen. Misschien de flats en winkels iets moderner renoveren zodat   deze beter bij het dorpsaanzicht passen. Verder geen extra flats neerzetten   maar laagbouw of maisonnettes de losse pandjes op het plein groenteboer etc   laten voor wat het is.. dat brengt sfeer en zeker geen gezondheidscentrum op   het plein.. dat hoort niet op een dorpsplein ! Misschien een soort jeugdhonk   voor de wat oudere kinderen wie niet meer in de speeltuin spelen waar af en   toe een feestje is, Verder leuke aankleding met veel groen, hout en   een fontein!6Dit idee bestaat uit meerdere   ideeën die we aan de ontwerper voorleggen. Hoewel gemeente vaak niet zelf   evenementen organiseert kunnen we wel een plein ontwerpen waar evenementen   mogelijk zijn. Enkele zaken die worden genoemd zijn al bepaald zoals het voornemen   om een gezondheidscentrum in het centrum te realiseren.   Voor de bouwhoogtes heeft het college van B&W de kaders eerder al   bepaald. Bij het besluit op het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) is   aangegeven dat bij de uitwerking van de bouwplannen rekening dient te worden   gehouden met beperking van de bouwhoogtes. En dat bij het ontwerp kan worden   gekeken naar een zorgvuldige inpassing van verdiepingen en het goed toepassen   van kappen en ‘terugliggende
     bouwlagen’ die vanaf straatniveau minder zichtbaar zijn. Daarnaast zal ook   in de architectuur gezocht worden naar gebouwen die niet volumineus ogen.
Parkje met een pierenbadjePierenbadje voor de kinderen9Het idee wordt meegegeven aan de   ontwerper.
Fontein voor kinderenFonteintjes of water speelplaats zoals bijv in Osdorp of Amstelveen.7Het idee wordt meegegeven aan de   ontwerper.
multifunctionele fonteinIk pleit voor een grote ronde   multifunctionele fontein midden op het plein: als spetterbadje voor kinderen   in de zomer, als schaatsbaantje 's winters en af te dekken als een podium en   in te zetten voor evenementen.5Het idee wordt meegegeven aan de   ontwerper.
WatervoorzieningEen leuke buiten   watervoorziening waar kinderen lekker kunnen spelen met een brasserie,   bankjes, mooie straatlantaarns en kleurrijke bloembakken en bomen. Waar   mensen van alle leeftijden gezellig kunnen samenkomen en wat ook goed   toegankelijk is voor minder valide.5Het idee wordt meegegeven aan de   ontwerper.
Klimaat bestendig en duurzaam   bouwenNav recente hittegolf, voorkom   zwarte stenen, deels overdekt zoals 4 meren in Hoofddorp dit is zowel in de   winter als in de zomer aangenaam. ONDERGRONDS PARKEREN!!!5We geven het idee 'voorkom   zwarte stenen' mee aan de ontwerper. De andere ideeën niet, het is aan de   eigenaren om te besluiten of ze willen investeren in ondergronds parkeren, en   het stedenbouwkundige plan dat is vastgesteld voorziet niet in een overdekt   winkelcentrum.
DORPSPLEIN MET MOBIELE BOMENIk begrijp dat hier bomen   geplant worden. Als dat inderdaad het plan is, dan is dit plein meteen   ONBRUIKBAAR voor andere wat grotere evenementen, zoals bv. een grote tent.   IDEE: plant, daarvoor geschikte, bomen in zogenaamde kuubskisten (1 x 1   x 1 meter, desnoods wat groter) en monteer daar wielen onder, die alleen   door de gemeente bediend kunnen worden, waardoor ons plein toch ook voor   andere doeleinden beschikbaar is.3Het is nog niet bepaald of er   bomen worden geplant op het plein. We geven uw idee mee aan de ontwerper.
Dorpsklok moet blijvenwij hebben een zeer lelijke klok   op het plein. Laten we deze behouden! Wij gaan hem nog missen; net als het   beeld van de Hollandse maagd op de Dam3We geven het idee mee aan de   ontwerper.
uitgaan gelegenheidrestaurants en café's  en   eet- en drinkgelegenheid bij elkaar in de buurt  op een plein waar dan   ook evenementen kunnen gehouden worden3We geven het idee mee aan de   ontwerper.
Veiligheidik zou een plekje willen   meemaken waar je samen kunt komen met andere gezinnen. Waar kinderen leuk   kunnen spelen, en eventueel iets te eten en drinken is. Ergens waar   je graag samenkomt, ook natuur is. Wil best ook meedenken en bijdragen   als ouder en kind yoga docent. En waar geen auto’s zijn en dat de kids er   veilig kunnen zijn.-1We gaan dit idee meenemen in de   afwegingen. De veiligheid op het plein wordt vergroot doordat er straks geen   auto's meer mogen rijden (dit is al besloten).
MuziekEen publieke piano doet wonderen!-1We gaan dit idee meenemen in de   afwegingen. 
Buitensport activiteiten /   BootcampDe laatste jaren draait alles   steeds meer om gezondheid, waarbij stress te vaak voorkomt en ontspanning er   nauwelijks meer lijkt te zijn. Het zou fantastisch zijn als Badhoevedorp   vooruitstrevend is in het bijdragen in de gezondheid van zijn bewoners en een   plek creëert waar iedereen aan zijn gezondheid kan werken. Denk hierbij aan   een outdoor gym, waarbij een sportrek/klimrek gebruikt kan worden voor   bootcamps en andere sportieve activiteiten. Een goed voorbeeld hiervan is het   sportrek van Physiq in het Haarlemmermeerse bos dat in samenspraak met de   gemeente Haarlemmermeer is gerealiseerd.-1We gaan dit idee meenemen in de   afwegingen. 
reuring..!Graag meer muziek en 'reuring'   in de dorpskern graag. Dus ruimte voor optredens (open podium?), een kroeg   met een podium, terras etc.. Zodat er niet alleen 'tijdens winkeluren' iets   te beleven is.-3We gaan dit idee meenemen in de   afwegingen. 
FruitbomenMisschien leuk om fruitbomen te   planten zodat iedereen appels, peren, etc kan plukken als ze rijp zijn.-5We gaan dit idee meenemen in de   afwegingen. 
Wat aandacht voor de kinderenIk zou graag een pierenbadje willen voor de kinderen-6We gaan dit idee meenemen in de   afwegingen. 
2)   Ideeën passend in het project (de scope), de gemeente heeft er weinig invloed   opToelichtingAantal likesVervolgactie
geen
3)   Ideeën overstijgen het project (de scope), gemeente heeft er invloed opToelichtingAantal likesVervolgactie
Geen gebouwen groter dan   twee verdiepingen.Bouw alsjeblieft geen   appartementsgebouwen die uitkijken op de tuinen van de huizen die zich naast   het ontwikkelingsgebied bevinden. Dat zou de privacy van de eigenaren   wegnemen en de waarde van die huizen verminderen. Een dergelijk plan zou voor   de rechtbank moeten worden aangevochten.  Laten we er een groene   plek (lees: een park) van maken.51Het college van B&W heeft   eerder de stedenbouwkundige randvoorwaarden vastgesteld   in het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO). Hierin staan ook de   (maximale) hoogten. Bij het besluit op het DSO is aangegeven dat bij de   uitwerking van de bouwplannen rekening dient te worden gehouden met beperking   van de bouwhoogtes. En dat bij het ontwerp kan worden gekeken naar een   zorgvuldige inpassing van verdiepingen en het goed toepassen van kappen en   ‘terugliggende
     bouwlagen’ die vanaf straatniveau minder zichtbaar zijn. Daarnaast zal ook   in de architectuur gezocht worden naar gebouwen die niet volumineus ogen.
Freerun/ uitdaging creëren   rondom de dorpshuis-plasIk zou graag zien dat   (uiteraard met natuurlijke materialen) er meer uitdaging komt voor de   kinderen van ong 8+. De meeste speeltuintjes zijn nu voor de kleintjes.   Een mooie gelegenheid om wat klim/spring/ren mogelijkheden te maken is   volgens mij rondom de nieuwe plas bij het dorpshuis (Met gebruikmaking vh   gekapte hout?). Misschien ook meteen leuk om hier in de toekomst een   kleinschalige recreatiepark van te maken. Gewoon waar je een handdoekje neer   kunt leggen en de kinderen kunt laten ravotten met water.12Deze participatie gaat over het   nieuwe dorpsplein in het centrum en niet over het gebied bij het dorpshuis.   De 'dorpshuis-plas' is recent aangelegd volgens het vastgestelde ontwerp   waarover is geparticipeerd. Er zullen op korte termijn geen aanpassingen worden   gedaan. 
Sporten op het groene lintIk mis een groen rondje door het   dorp om hard te lopen. Een pad van quarté bras over het groene lint langs het   vierbuizenmeertje naar de andere kant van het dorp zou fijn zijn! Evt ook om   te skeeleren etc10Het gebied van het Lint valt   buiten het gebied waar deze participatie over gaat. Het Lint zal van oost tot   west wel groen worden ingericht, en voorzien worden van een recreatief   fiets/voetpad. In de toekomst ontstaat een directe verbinding met het Amsterdamse   bos.
Basketbal veldIk zou graag willen dat het   basketbal veld naast de Rabobank verbeterd wordt. Een hek er om heen, goede   baskets met een net en de lijnen op de grond. 12Het huidige basketbal veldje   ligt buiten het gebied van de participatie. In de toekomst (over enkele   jaren) worden hier woningen gebouwd. 
30 kilometerzoneGraag een 30-km zone invoeren in   het dorpscentrum, en eigenlijk in heel Badhoevedorp. Er wordt veel te hard   gereden. Zet maar wat flitspalen neer.8Dit idee valt buiten de scope   van deze participatie. Volgens bestaand beleid zal de gemeente in de toekomst   wel meer straten als 30 km straten aanmerken. Doordat de inrichting daarop   wordt aangepast kan er ook minder hard worden gereden. Overigens mag er   volgens de richtlijnen van het OM niet gehandhaafd worden op de snelheid in   30km/u-straten. 
Evenementen organiseren   kinderenOmdat er in Badhoevedorp veel   kinderen wonen lijkt het me leuk dat er kinderevenementen worden   georganiseerd. Bijvoorbeeld met feesten als Sint Maarten, Kerst, Pasen etc.   Net als in Floriande (Hoofddorp).8Dit idee valt buiten de scope   van deze participatie. Het is mogelijk om als inwoner of als bedrijf   dergelijke activiteiten zelf te organiseren. De gemeente heeft geen actieve   rol in het organiseren van dergelijke evenementen. 
Toekomstbestendig centrumParkeren en parkeergelegenheid   is een groot problematisch onderwerp omdat er momenteel wel vraag is   naar parkeergelegenheid, anderzijds de wens voor autovrije gebieden groot is   en we niet weten hoe de toekomst eruit gaat zien. Als er toch winkels komen   in het centrum, is het handig om de gebouwen flexibel te bouwen dat   de ruimte boven de winkels als parkeergarage kan worden aangewend en dat   deze later in de toekomst gemakkelijk om te bouwen zijn in woningen   (wanneer we volledig af zijn van de auto). Zo heb je voldoende   parkeergelegenheid, geen rondrijdende auto's in het centrum, goede   bereikbaarheid en heb je geen ondergrondse garages nodig.7Dit idee valt buiten de scope   van deze participatie. Van belang bij alle nieuwe ontwikkelingen is dat er   geen parkeeroverlast plaatsvindt, en dat er een (volgens de norm bepaald)   aantal parkeerplaatsen wordt toegevoegd. Het vastgestelde Definitief Stedenbouwkundig   Ontwerp (DSO) bepaalt dat die plekken op het maaiveld mogen worden   gerealiseerd. Als grondeigenaren willen investeren in andere   parkeeroplossingen (ondergronds, op dek) dan mag dat ook.
Buiten ZwembadIk zou heel graag zien dat er   een buiten zwembad in Badhoevedorp komt, nu er nog plek is, Hoe   gaaf zou het zijn als dit zwembad natuurwater heeft, langgerekt is en dat je   er 's winters op kan schaatsen? Hoeft natuurlijk niet, het kan ook een gewoon   buitenzwembad zijn. Een buiten zwembad heeft veel voordelen; iedereen,   jong en oud moet meer bewegen, er is vermaak in de zomervakanties,   kinderen gaan weer naar buiten, een leuke ontmoetingsplek, niet alleen   in de zomer. Je kunt hangjongeren inzetten als bewakers. Je kunt er een   leuke koffie/lunchtent/ bij maken waar je ook andere activiteiten kunt   organiseren, theatertje oid. je kunt het zwembad duurzaam/ groen maken door   zonne energie. Er is in het verleden veel geld uitgegeven aan een   hangplek voor jongeren. Deze plek is ook allang weer gesloten en er   is  een jeu de boules veld gekomen, maar waarom geen  buiten   zwembad? de temperatuur stijgt, we krijgen meer hittegolven, doe ons een   buitenzwembad.6De Sporthoeve wordt niet   geëxploiteerd door gemeente en ligt buiten het centrumgebied. Gemeente heeft   eerder een bewuste keus gemaakt om te investeren in overdekte zwembaden omdat   die het grootste maatschappelijke rendement hebben. Bovendien gaat een groot   deel van de bevolking met mooi weer liever naar de beschikbare openlucht   recreatievoorzieningen en –plassen. Een openluchtzwembad behoort dus niet tot   het beoogde voorzieningenpakket. 
doorstroming veiligheid   pleinSamenvattend: Het idee spreekt   onder meer over zaken die al besloten zijn en die teruggedraaid zouden moeten   worden (oa knip in de Zeemanlaan, inpassing van 3 supermarkten in een compact   centrum, realisatie van een plein tussen de winkelgebieden Pa Verkuijllaan en   Sloterweg). 4Over deze onderwerpen heeft het   college al een besluit genomen. Het Verkeersstructuurplan (VSP) dat momenteel   wordt geactualiseerd, brengt de nieuwe verkeerstromen in beeld. Zodra dit is   afgerond worden resultaten met het dorp gedeeld. Onderzoek door retaildeskundigen   laten zien dat een compact centrum met supermarkten als dragers en andere   winkels, de grootste kansen biedt voor de winkels. De winkels aan de Pa Verkuijllaan kunnen zelfstandig overleven vanwege de kwaliteit.  
Eenrichtingsverkeer en 30km   zone.Graag   eenrichtingsverkeer, 30km zone en gemarkeerde parkeervakken in de   straten Van de Waalsstraat , Van ‘t Hof, Keesomstraat en drempels die effect   hebben als je toch vindt dat je hard door de straatjes moet. Dit moet   natuurlijk gehandhaafd worden anders heeft het weinig nut. de gemarkeerde   parkeervakken zorgt er een beetje voor dat mensen wat beter gaan inparkeren   en wat strakker op elkaar zodat er niet onnodig veel ruimte tussen de   geparkeerde auto’s komt.4Dit idee valt buiten de scope   van deze participatie. Volgens bestaand beleid zal de gemeente in de toekomst   wel meer straten als 30 km straten aanmerken. Doordat de inrichting daarop   wordt aangepast kan er ook minder hard worden gereden. Overigens mag er   volgens de richtlijnen van het OM niet gehandhaafd worden op de snelheid in   30km/u-straten. 
Gedeelte overdektGehele of gedeeltelijk een   overdekt gedeelte maken ,zodat je bij weer of geen weer rustig kan   winkelen, wat ook zorgt voor meer inkomsten voor de winkeliers1Het idee valt buiten de scope   van deze participatie. Het stedenbouwkundige plan dat is vastgesteld voorziet   niet in een overdekt winkelcentrum. Het past niet in de roep voor een dorps   centrum.
Overdekte galerijenNet als 4-meren-plein in Hoofddorp, zowel zomers als winters   comfortabele winkelen1Het idee valt buiten de scope   van deze participatie. Het stedenbouwkundige plan dat is vastgesteld voorziet   niet in een overdekt winkelcentrum.
LINT : GEBRUIK VAN 4 meter  breed asfalt.Als ik goed ben geïnformeerd,   gaat dit belangrijke (flaneer-)pad gebruikt worden door: voetgangers - gewone   fietsers - elect. fietsers (straks met 2 snelheden!) - racefietsers (met en   zonder bel) - rolstoelers - scootmobielers. Als er voor verschillende snelheden   géén verschillende (=gescheiden van elkaar) tracés worden gemaakt, dan is het   wachten op ongelukken, waarvoor de gemeente verantwoordelijk is. Eventueel   wat breder asfalt?0Het ontwerp van het Lint valt   buiten de scope van deze participatie. Inmiddels is er een schetsontwerp van   het Lint voor het centrum beschikbaar dat op de website van gemeente is   gepubliceerd en op inloopbijeenkomsten is getoond. Het ontwerp van het Lint   in Quatrebras is al definitief vastgesteld en wordt gerealiseerd.
Centrum BadhoevedorpEigenlijk heb ik geen ideeën voor   het nieuwe winkelcentrum. Het enige waar ik mij bezorgd over maak, is de   eventuele overlast, die zou kunnen ontstaan door meer restaurants met   terrassen, die aan de Sloterweg zouden kunnen komen te liggen. Sinds de komst   van Brasserie de Waterwolf is ons leefplezier, door de overlast die wij   ervaren, erg achteruit gegaan. Ik hoop dat met de komst van het nieuwe   centrum hier rekening mee wordt gehouden.-13Op het kaartje op het platform   jouwbadhoevedorp.nl (onder informatie) is te zien dat deze participatieronde   niet gaat over nieuwe (horeca)functies aan de Sloterweg. Daarmee valt dit   idee buiten de scope. Uit de peiling zal wel gaan blijken welke voorkeuren de   inwoners hebben (functies op het plein, wel of geen reuring en aanvullende   horeca). 
Het LINT (4 meter breed   asfalt)Als ik juist ben geïnformeerd,   kom dit lint OP de aanwezige sloot die pal achter de appartementen "De   DRIE BOGEN" loopt en wordt deze sloot VERLEGD naar de andere kant van   het asfalt, de centrum-kant dus. Dit is ONACCEPTABEL! De huidige sloot moet   blijven met het asfalt er naast, aan de centrum-kant. Ik hoop maar dat ik   verkeerd ben ingelicht.-5Het ontwerp van het Lint valt   buiten de scope van deze participatie. Inmiddels is er een schetsontwerp van   het Lint voor het centrum beschikbaar dat op de website van gemeente is   gepubliceerd en op inloopbijeenkomsten is getoond. Het ontwerp van het Lint   in Quatrebras is al definitief vastgesteld en wordt gerealiseerd.
Hondenveld/-gebiedKan er een hondenveld of -gebied   komen waar honden los kunnen lopen en met andere honden kunnen rennen.   Bankjes erbij voor de baasjes. Hek eromheen zodat de honden niet weg kunnen   lopen.-4Geen. Dit idee valt buiten het   bereik van deze participatie. Gemeente zal (na de kap van het wandelbos)   nieuwe honden losloopgebieden aanwijzen. (zie website gemeente   https://www2.haarlemmermeergemeente.nl/Badhoevedorp/losloopgebieden )
verkeersvrij centrumDus geen fietsers, brommers. scooters, auto's, motoren,   openbaar vervoer.-13Geen. Dit idee valt buiten het   bereik van deze participatie. Gemeentebestuur heeft inmiddels al besloten dat   het plein autovrij zal worden.
4)   Ideeën overstijgen het project (de scope), gemeente heeft er weinig invloed   opToelichtingAantal likesVervolgactie
HEMAIk zou héél graag een HEMA in   het dorp zien, dit zou echt een aanwinst zijn voor het dorp. Ook een leuk   koffietentje waar je goede koffie kan drinken, ontbijten en lunchen zou het   dorp goed doen. Een leuk terras waar je niet aan de weg zit. De leegstand van   de winkelruimte nu doet de sfeer en het uiterlijk van het dorpsplein weinig   goeds, hier zou iets aangedaan moeten worden. Eventueel opvullen met leuke   tijdelijke pop-up winkels bijvoorbeeld.108Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels er komen. Wel stellen we de kaders zodat het   vestigen van winkels en horeca mogelijk wordt. Zo kunnen we bijvoorbeeld   horeca met terrassen in het bestemmingsplan opnemen.
Woningen voor startersIk mis betaalbare woningen voor   jonge (alleenstaande) starters... Zou leuk zijn als jongeren die hun hele   leven in Badhoevedorp wonen, daar ook kunnen blijven. 54Geen. Het is bij deze   ontwikkeling bij het sluiten van de contracten met ontwikkelaars AM/Bohemen   voor het voormalige A9 tracé al bepaald welke type woningen worden gebouwd.   Daarbij zijn geen afspraken gemaakt over de realisatie van betaalbare huur of   koop woningen i.v.m. de verplichte financiële bijdrage van gemeente aan de   omlegging van de A9 (ruim €100 miljoen). Voor de bouw van de overige woningen   zal worden getoetst aan het dan geldende beleid. 
Betaalbare   appartementen/woningenBetaalbare nieuwbouw   appartementen/woningen voor jongere mensen. 31idem
Gebruik van natuurlijke   bouwmaterialenSamenvattend: Hout als   bouwmateriaal biedt vele voordelen, er kan oa CO2 mee worden vastgelegd. En   houten gebouwen kunnen als showcase dienen. Ook zouden open gebieden in het   dorp groen moeten worden ingevuld. Er verdwijnt al te veel groen.36Geen. Dit idee overstijgt de   reikwijdte van deze participatie: keuze beeldkwaliteit van de gebouwen en het   gebruik van het dorpsplein. Het is aan de eigenaren om te kiezen welke   bouwmaterialen zullen worden toegepast. Daarnaast gaat deze participatie niet   over een nieuwe invulling van open gebieden in het dorp. Het   beeldkwaliteitsplan zal wel de uitstraling van de gebouwen vastleggen.
buitenzwembadMisschien dat bij de Sporthoeve   een buitenbad gerealiseerd kan worden.38De Sporthoeve wordt niet   geëxploiteerd door gemeente en ligt buiten het centrumgebied. We zullen deze   wens wel onder de aandacht brengen bij de directie van het zwembad en bij   Sport van de gemeente. 
Middelbare schoolMisschien niet helemaal wat hier   thuis hoort, maar wil toch een optie om na te denken over een middelbare   school nabij het nieuwe centrum van Badhoevedorp. Hierdoor meer winkels en   openbaar vervoer. Hema goed idee en een Xenos.31Het idee overstijgt het   onderwerp van de participatie. Daarnaast zal een school(bestuur) bereid   moeten zijn om een nieuwe school te openen in het dorp. De gemeente gaat niet   over welke winkels er in het centrum komen.
De belangrijkste dingen zijn   al beslistJullie vragen om   ideeën, maar dan zeggen jullie dat de hoogte van de gebouwen en de   situering van de gebouwen al bepaald zijn. Dus ik denk dat   jullie vragen om ideeën over louter cosmetische dingen terwijl   jullie in feite al de meest substantiële beslissingen   hebben genomen zonder enig overleg met de inwoners van   Badhoevedorp. Dat is een beetje arrogant (en mogelijk   illegaal).  Welke juridische autoriteit hadden jullie om die   substantiële beslissingen te nemen zonder de huiseigenaren te raadplegen die   een negatieve invloed zullen ondervinden?  Maar zelfs dat kan acceptabel   zijn als jullie zo'n slecht plan niet hebben gemaakt. Grote gebouwen in   een smalle strook land proppen is een vreselijk idee. Denk aan: lawaai,   verkeer, parkeren, verlies van eigendomswaarde in de omgeving.....16Er worden geen ideeën genoemd   die binnen de scope van de huidige participatie passen. Bij het opstellen van   het Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp dat in december 2018 is vastgesteld,   is een uitgebreid participatietraject doorlopen.
meer groen, Hema, plek voor   kinderenWij zouden een bioscoop willen   en een plek waar kinderen kunnen jumpen, spelen en hun energie positief kwijt   kunnen. En meer groen ook omdat we vlakbij Schiphol wonen. Wij missen ons   park. Een winkel als een Hema zou leuk zijn zodat je niet buiten het dorp   iets moet halen. 11De keuze of er een bioscoop of   Hema wordt gevestigd is aan de ondernemers en grondeigenaren zelf, en niet   aan de gemeente. 
BraderieDe braderie was dit jaar erg gezellig. Ik zou dit graag vaker   willen zien in het dorp.7De keuze of er een braderie   wordt georganiseerd is aan de ondernemers zelf, en niet aan de gemeente. De   gemeente zal dergelijke initiatieven wel faciliteren. 
PoelierEen kippenpoelier zou ook niet   misstaan. Er zijn nog genoeg mensen die soep willen maken van een verse   borststuk. Betaalbare schoenenwinkel. Kledingwinkel voor jong en oud, man en   vrouw. 4Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels er komen. Wel stellen we de kaders zodat het   vestigen van winkels en horeca mogelijk wordt.
Kleding, schoenen en school-   en kantoor artikelenHet lijkt mij leuk als er een   kledingwinkel (zoals h&m en Zara) , een schoenenwinkel (zoals van   Haren) en een winkel met school en kantoorartikelen (zoals de Bruna) komt.3Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels er komen. Wel stellen we de kaders zodat het   vestigen van winkels mogelijk wordt.
Ondergronds parkerenVoorkom de huidige chaos zoals nu bij AH en LIDL-2Geen. Deze participatie gaat   niet over parkeeroplossingen. Als gemeente maken we zowel bovengronds- als   ondergronds parkeren mogelijk. De eigenaren moeten echter wel bereid zijn om   te willen investeren in ondergronds parkeren, gemeente heeft hier geen invloed   op.
Avond HorecaAls je niet wil dat het 's   avonds een dooie boel is zorg dan voor horeca. Denk aan restaurants, bars of   zelfs disco.-5Geen. Deze participatie gaat   niet over de vestiging van horeca en welk type horeca. Als gemeente zullen we   wel horeca mogelijk gaan maken via het bestemmingsplan.
centrumHet nieuwe centrum zou   verkeersluw gemaakt moeten worden omdat we net van de lawaaiige A9 verlost   zijn en men wel erg snel de auto pakt om een brief te posten. Een massief   winkelcentrum is in Badhoevedorp ongepast. Het plein zou richting Pa Verkuijllaan heel geschikt zijn omdat daar meer ruimte voor is, dankzij het   verdwijnen van de A9. Omringd door bomen en banken, een leuk koffietentje en   ruimte voor een muziekkoepel. Een strook met rozenperken of geurende bloemen   zou een aardige compensatie zijn voor het verdwijnen van het wandelbos, waar   nu woningen gebouwd worden. Het centrum kampt met leegstand. Daar zou een   vriendelijke huurprijs al aardig wat aantrekkelijker kunnen worden voor   ondernemers. Kleine winkeltjes met voldoende diversiteit (dus niet wéér een   kapsalon of pizzeria). De winkels zien er nu gedateerd en smoezelig uit,   waardoor het niet aantrekkelijk is voor een startende ondernemer. Wellicht   kan de markt wat uitgebreider worden met een lint richting Lorentzplein. Ook   moet geprobeerd worden om grotere ketens aan te trekken: een Hema, een Action   dat zijn publiekstrekkers. En leukere verlichting zou het al een stuk   vrolijker maken. Alles is kleurloos en troosteloos en hoogbouw zal niet de   oplossing zijn. Het blijft een 'raar' winkelhart met steegjes en strookjes.   Creatieve bestrating is wellicht ook een optie. Met verhoogde plantenbakken   en wat wipkippen of zo.-2Deze participatie gaat niet de   meeste genoemde zaken. Besloten is dat het plein autovrij wordt, en hoeveel   winkeloppervlakte en woningen er kunnen worden gebouwd. Gemeente heeft geen   invloed op de huren die worden gerekend, of welke winkels er zich zullen   vestigen. De ideeën zoals verlichting, creatieve bestrating, verhoogde   plantenbakken en wipkippen worden meegegeven aan de ontwerper.
Shisha loungeShisha lounge-18Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels of horeca gelegenheden er komen.
Bagels & beansBagels & beans met terras-4Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels of horeca gelegenheden er komen.
SubwayIk zou ook graag een Subway willen zien. Ze hebben lekkere   broodjes, salades en wraps :)-12Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels of horeca gelegenheden er komen.
Tropische supermarkt/ halal   slagerTropische supermarkt/ halal slager zou goed in het   centrum passen!-12Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels of horeca gelegenheden er komen.
Grote maten modezaakEen modezaak voor de grotere   maten ontbreekt in Badhoevedorp. Mensen die niet zo mobiel zijn, zijn van   anderen afhankelijk om ze b.v. naar Haarlem te brengen. Ook een   handwerkzaak (quilten e.d.) zou m.i. Een aanwinst zijn voor het dorpshart.-16Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels of horeca gelegenheden er komen.
winkelaanbodIk zou heel graag een Action   zien in Badhoevedorp en tevens goede werkgelegenheid voor de   scholieren/jeugd. Tevens zou ik ook graag een grote dierenwinkel zien zoals   Jumper met een zeer ruim aanbod aan huisdierenproducten tegen een scherpe   prijs -11Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels of horeca gelegenheden er komen.
StarbucksVoor een jonge inslag, mooie   trekker naar het centrum waardoor er een economische driver ontstaat voor   meer ondernemers in en omgeving van het centrum.-19Geen. Als gemeente hebben we   geen invloed op welke winkels of horeca gelegenheden er komen.
5)   OverigToelichtingAantal likesVervolgactie
Op zoek naar de tekeningen die   al vast staan.Als deze tekeningen al gemaakt   zijn hoe zien deze er dan uit. Nu is er nog wel een kleine wijziging aan te   brengen. Straks als de grondstoffen er al staan hoeft het niet meer. 3We hebben de indiener gewezen op   de beschikbare (vastgestelde) tekeningen die op de website van gemeente   staan.
Participatie CentrumgebiedSamenvattend: Als dit de   participatie is dan gaat het helemaal fout. Het zou neerbuigend naar de   bewoners van Badhoevedorp zijn als dit de participatie is. Hopelijk is dit   niet de bedoeling en gaat de architect in gesprek met bewoners en   vertegenwoordigers voor zij aan het ontwerpen slaat.1Geen. Er is voor gekozen om   grotere aantallen bewoners te bereiken dan gebruikelijk is bij participatie   en ook de groep te bereiken die normaliter niet bij participatie- of   informatieavonden aanwezig is. Hiervoor hebben we het online platform   ingezet. Overigens is bij elke peiling ook een fysieke bijeenkomst   georganiseerd, waar in gesprek kon worden gegaan met oa de ontwerper.