Afbeelding: foto bij nieuwsartikel Afvoeren verontreinigde grond van baggerdepot meergrond klaar

Afvoeren verontreinigde grond van baggerdepot MeerGrond klaar

09 december 2023
Park21

Op het terrein van het baggerdepot MeerGrond aan de Rijnlanderweg wil de gemeente een groen en openbaar park met heuvels aanleggen. Ook is hier straks ruimte voor een aantal kleine en grote evenementen. Ongeveer 10% van de aanwezige grond kon niet op de locatie blijven. Deze grond is nu afgevoerd. De komende tijd volgen andere werkzaamheden.   

Afvoeren van grond was nodig  

Een deel van de grond voldeed niet aan de milieunormen. Dit deel kon niet gebruikt worden voor het park met heuvel dat op deze plek komt. Deze grond is de afgelopen tijd afgevoerd naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van verontreinigde grond. Het afvoeren van de grond is onderdeel van het opheffen van het baggerdepot.    

Vervolgwerkzaamheden  

De komende tijd zijn er andere werkzaamheden. De grond die wel gebruikt kan worden bij de aanleg van het park, komt op de goede plek te liggen. Zo worden ‘gaten’ die zijn ontstaan door de afvoer van grond, opgevuld met de overgebleven grond. Het terrein wordt vlak gemaakt op een hoogte van maximaal -1,25 m NAP (maximaal 3,5 meter boven het omringende maaiveld). Zo blijft de locatie veilig en kunnen we deze goed onderhouden.  

Planning  

De werkzaamheden zijn maandag 11 december gestart en duren naar verwachting tot half februari 2024. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 7:00 en 18:00 uur.  

Meer informatie?  

Neem dan contact op met het projectteam van PARK21, door een e-mail te sturen naar park21@haarlemmermeer.nl of te bellen naar 0900-1852.   

Lees meer over het deelgebied Park-Evenemententerrein