Afbeelding, schets: impressie deelgebied Groot Vennep (bron: Buro Mien Ruys, Smit Groenadvies, Prommenz)

Voorlopig ontwerp voor deelgebied Groot Vennep

13 december 2023
Park21

In 2024 willen we starten met de aanleg van het deelgebied Groot Vennep. Het deelgebied Groot Vennep ligt achter het landgoed Kleine Vennep. Voor de start van de aanleg van dit deel van het park, maken we een ontwerp. We hebben eerst een schets gemaakt en die is uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp.

Voor het voorlopige ontwerp is technisch onderzoek gedaan om te zorgen dat het plan ook echt gemaakt kan worden. Dit voorlopig ontwerp geeft een beeld hoe het park er straks uit komt te zien met zijn waterpartijen, bos, heuvels en paden. 

Bekijk het Voorlopig Ontwerpexterne-link-icoon

Het kan zijn dat u na het zien van het voorlopige ontwerp vragen of opmerkingen heeft. Die horen we graag! Dat kan op twee manieren. 

  • Op zaterdag 9 maart organiseert de gemeente een informatiemarkt over heel PARK21 en project Weg om de Zuid. Daar zal ook de deellocatie Groot Vennep gepresenteerd worden. U bent van harte welkom om langs te komen en uw vragen of opmerkingen met ons te delen. 
  • Mogelijk kunt u niet wachten met uw vraag of opmerking, dan kunt u deze ook via PARK21@haarlemmermeer.nl delen met ons. We zullen u dan antwoorden. 

Belevingscentrum rond landbouw

Binnen het deelgebied Groot Vennep is ook ruimte voor een belevingscentrum voor de land- en tuinbouw dat oog heeft voor het steeds veranderende agrarische landschap van de polder en voor vernieuwingen op dit vlak. Hier moeten bezoekers kennis kunnen maken met de toekomst van de land- en tuinbouwsector. 

Hoe leuk is het om de reis te maken van het zaadje tot het bord? En wist u dat de land- en tuinbouw inmiddels veel meer doet dan voedsel verbouwen? We zouden het leuk vinden om binnen Groot Vennep in dit belevingscentrum een zowel recreatieve als educatieve ontdekkingsreis door de land- en tuinbouw van de toekomst mogelijk te maken. Daarom zoeken we nu ondernemers die dit belevingscentrum willen bouwen op Groot Vennep.  

Lees over deze kavel in deelgebied Groot Vennep waar we een marktpartij voor zoeken en de aanbesteding