Noordwestelijk deel

Dit deelgebied van PARK21 is al volop in gebruik. Hier vind je het sportcomplex van de 'Hoofddorp Pioniers', Rugby Club Hawks en Klimpark21. Ook de manege en het tuincentrum zijn in dit groene deelgebied.

In dit deelgebied van het park is daarnaast het Electric Motorcross Parkexterne-link-icoon te vinden. Electric Motorcross is fun, actie en adrenaline op een ongekende manier. Op een elektrische motor kunnen hier verschillende circuits afleggen. Sinds oktober 2022 zijn PadelPark21externe-link-icoon en de opblaashal geopend. Hier kun je door middel van Pay & Play een baan reserveren en een potje padel spelen. 

Afbeelding: kaart met de ligging van het Noordwestelijk deel in PARK21 (Beeld: Planmaat)

Kaart met de ligging van het Noordwestelijk deel in PARK21 (Beeld: Planmaat)

Speeltuin Kleiland

Verschillende wandel-, fiets- en ruiterpaden slingeren door het groene gebied. Deze paden brengen je bij verschillende onderdelen in het park. Zo vind je hier speeltuin Kleiland. Kinderen kunnen hier eindeloos spelen. Kinderen van openbare basisschool De Zwanebloem bedachten de speeltoestellen en deze hebben allemaal te maken met de geschiedenis van Haarlemmermeer. Zo beelden de speeltoestellen het Cruquiusgemaal, een vliegtuig en de drooglegging uit. Naast Kleiland ligt het bijenpaleis. De lokale imkervereniging zorgt hiermee dat de bijen een heerlijke plek hebben om te leven.

Afbeelding; foto motorcross, 2 rijders op 2 crossmotors, Motorcrossers op het Electric Motorcross Park in PARK21.

Motorcrossers op het Electric Motorcross Park in PARK21.

Biologische moestuin

In 2017 opende de biologische moestuin PARK21 haar deuren. Mensen die graag tuinieren halen hier hun hart op. Na het huren van een tuintje kun je vervolgens eigen groente, kruiden en fruit verbouwen. Interesse in zo'n leuk moestuintje? Kijk dan op de website van de biologische moestuin.externe-link-icoon

Klimpark21

Iets verderop ligt Klimpark21. In dit klimpark kun je op verschillende hoogtes klimmen. Een echte uitdaging voor jong en oud. Daarnaast is het mogelijk om te skateboarden met elektrische boarden. Het klimpark is niet aangesloten op het elektriciteit netwerk en het riool. Stroom wordt zelf opgewekt. Kijk voor meer informatie op de website van Klimpark21externe-link-icoon.

Afbeelding: foto van het klimpark. Foto: Jur Engelchor fotografie.

Foto: Jur Engelchor fotografie.