Locatie

De Metropoolregio Amsterdam telt maar liefst 2,5 miljoen inwoners die een groeiende behoefte hebben aan ruimte om te recreëren en de natuur te beleven. Alleen al in Haarlemmermeer is het aantal inwoners de laatste jaren fors gegroeid tot ruim 160.000. Dit aantal zal in 2030 met meer dan 20% zijn toegenomen. Ook bezoekt jaarlijks een groot aantal toeristen de regio.

Juist in deze dichtbevolkte regio zijn landschappelijke kwaliteit en een groot aanbod van recreatieve mogelijkheden belangrijke voorwaarden voor blijvende economische en duurzame groei. De ontwikkeling van een grootschalig recreatiegebied is daarop een logisch antwoord.

Vernieuwing

PARK21 ligt in het hart van een gebied met een grote vernieuwende kracht. Onder Schiphol langs de A4 wordt Schiphol Trade Parkexterne-link-icoon ontwikkeld, het meest vernieuwende en duurzame logistieke knooppunt van Europa met een rechtstreekse verbinding met Schiphol. In de Zuidrand van Hoofddorp, de noordelijke grens van het park, verrijzen nieuwe woonwijken en PARK21 grenst daar aan het grootschalig multifunctioneel sportcomplex Koning Willem-Alexanderexterne-link-icoon.

Centrale ligging

PARK21 ligt centraal in de polder én in de Randstad, en is uitstekend bereikbaar. Zowel voor mensen uit de directe omgeving als voor regionale, nationale en zelfs internationale bezoekers. Via de rijkswegen A4 (verbinding tussen Amsterdam - Schiphol - Leiden - Den Haag - Rotterdam) en A9 (Amsterdam - Hoofddorp - Haarlem - Den Helder) is het park voor automobilisten eenvoudig te bereiken. Met station Hoofddorp heeft PARK21 een verbinding

Afbeelding: kaartje met de ligging van PARK21 in de regio.

De ligging van PARK21 in de regio.