Wilma Groeneveld

Afbeelding: foto van Wilma Groeneveld die in het wooncentrum het orgel bespeelt

Wilma Groeneveld speelt wekelijks orgel tijdens het zanguur in het verzorgingshuis Westerkim in Nieuw-Vennep. Wilma doet al meer dan 30 jaar verschillend vrijwilligerswerk en laat zich door haar verminderde mobiliteit niet tegenhouden.

“Een vriendin van mij zingt liedjes met ouderen. Aangezien er zoiets niet in Westerkim bestond en er vraag naar was, ben ik dit zelf gaan doen. In principe duurt het zingen een uur, maar meestal is het zo leuk dat het anderhalf uur duurt. De inwoners zingen gezellig mee als ik orgel speel. Met name oudere mensen, waarvan sommigen al behoorlijk dement zijn, worden geraakt door muziek. Vaak weten ze nog zoveel liedjes uit hun hoofd, dat is gewoon mooi om te zien.

Ik ben niet werkzaam, maar wil me wel graag nuttig maken voor een ander. Ik houd ervan om mensen te helpen en blij te maken. En ze het gevoel te geven dat ze ertoe doen. Vooral samen muziek maken is zo heerlijk om te doen! En door hen blij te zien, word ik zelf ook blij. Ik zou zeggen: ga vrijwilligerswerk doen! Je krijgt er zoveel voor terug. Het is fijn om blije gezichten te zien als je iets voor een ander doet.

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Wilma? Klik dan hier voor een overzicht van organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk.externe-link-icoon