Verzamelplatform voor hulpvraag en -aanbod Oekraïne

23 maart 2022
Meer voor Elkaar

Nederland speelt een grote rol in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Onze gemeente dus ook. In Haarlemmermeer worden inmiddels meer dan 700 vluchtelingen opgevangen in verschillende hotels of bij mensen thuis. En daar komen elke dag meer vluchtelingen bij.

Samenbrengen vraag en aanbod

Er zijn in onze gemeente al heel veel mooie initiatieven gestart om een steentje bij te dragen! Op het vrijwilligersplatform Haarlemmermeer Voor Elkaarexterne-link-icoon worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Wilt u of iemand die u kent hulp aanbieden of is er vanuit de (particuliere) opvanglocatie een hulpvraag? Dan kan je terecht op de speciale Oekraïne pagina op Haarlemmermeer Voor Elkaar. Door gebruik te maken van dit platform kan hulp beter aangesloten worden op de behoefte van de mensen die opgevangen worden.

Meer informatie

Op de website van de gemeenteexterne-link-icoon is meer informatie te vinden over opvang, wat u kunt doen en waar Oekraïense vluchtelingen terecht kunnen met vragen. Er is ook een Engelse informatiepaginaexterne-link-icoon.