Orlando Prijor

Afbeelding: foto van Orlando

Meer voor Elkaar ging in gesprek met Orlando Prijor. Een man die altijd hard heeft gewerkt en nu op zijn 65e vrijwilliger is voor het project WoordVriend van Meerwaarde Welzijn. In het project WoordVriend koppelt MeerWaarde buurtbewoners aan elkaar om samen Wordfeud te spelen. Benieuwd naar het verhaal van Orlando? Lees dan snel verder!

“Ik ben in 1992 verhuisd uit Suriname naar Nederland. Hier heb ik verschillende banen gehad en heb ik gestudeerd. Ook heb ik een café gehad. De laatste jaren heb ik gewerkt bij een vervoersbedrijf. Door een bedrijfsongeval ben ik nu een stuk minder mobiel.

Sinds ongeveer 5 maanden ben ik actief als vrijwilliger bij WoordVriend. Ik word via WordFeud uitgenodigd door deelnemers en dan gaan we samen het spel spelen. Ik was nooit een puzzelaar, ik had daar geen geduld voor. Maar ik vind het nu juist heel leuk! Je bent er eigenlijk de hele dag mee bezig, want op elk moment van de dag kan er iemand aan het spelen zijn. Zelfs in de nacht is er altijd wel iemand online. 

Voor mij is het ook heel leerzaam. Het is heel goed voor je spelling en voor je woordenschat. En je wordt echt een betere puzzelaar. Maar het leukste vind ik nog wel dat je mensen beter leert kennen. Tegen een vrouw speel ik al een lange tijd en we praten ook vaak over andere dingen, zoals voetbal. Niet iedereen reageert zo uitgebreid, maar dat is ook niet erg. 

Ik zou anderen zeker aanraden om vrijwilligerswerk te doen! Het hoeft niet eens heel veel tijd te kosten, dat ligt aan jezelf. Maar je leert er heel veel van, je deelt ervaringen en je houdt jezelf en anderen bezig. En zeker als je meer mensen leert kennen, is het heel leuk!”

Wil je meer weten over het project WoordVriend? Of zelf vrijwilliger worden voor Meerwaarde Welzijn? Kijk dan op www.meerwaarde.nl/woordvriendexterne-link-icoon