Nadieh van den Berg

Afbeelding: foto van maatje Nadieh

Meer voor Elkaar ging wederom in gesprek met een vrijwilliger en deelnemer van het Roads Maatjesproject. Nadieh is 29. Zij werkt, is getrouwd en heeft een dochter van bijna drie. Twee jaar geleden werd zij als vrijwilliger gekoppeld aan deelnemer Melvin, ook 29 jaar oud. Benieuwd naar hun verhaal? Lees dan snel verder!

Nadieh: “Ik wil niet alleen voor mezelf leven. Ik doe graag iets voor anderen. Daarom is het vrijwilligerswerk zo belangrijk voor me. Ik begon er jaren geleden mee. Ik hielp mensen met praktische klussen en ik was taalmaatje. Sinds ik in deze regio ben komen wonen, heb ik mij verbonden aan het Maatjesproject en doe ik vrijwilligerswerk bij De Meerkerk.” 

Structureel en laagdrempelig

“Ik meldde mij bij het Roads Maatjesproject omdat ik op zoek was naar iets meer structureels. Bij dit project heb je gedurende een jaar een één-op-één contact met iemand. Je leert diegene steeds beter kennen. Dat spreekt me aan. Bovendien is het maatjescontact een heel laagdrempelige manier om iemand te helpen. Want je spreekt gewoon met elkaar af en gaat leuke dingen doen. Door Melvin verruim ik mijn blikveld. We hebben eens een Marvel-film in de bioscoop gekeken, omdat hij fan is van Marvel. En hij heeft mooie verhalen over de periode waarin hij vrachtwagenchauffeur was. Ik vind het leuk hoe hij daar met passie over kan vertellen.” 

Melvin: “Ik vind het lastig om alleen op straat te zijn, dus zonder haar kom ik bijna niet onder de mensen. Daarbij heb ik sinds een aantal jaar reuma, waardoor ik mijn baan als vrachtwagenchauffeur kwijt ben geraakt. Het maatjescontact is iets waar ik naar uitkijk en wat me vrolijk maakt. Door Nadieh kom ik buiten. En door die uitjes, zoals de bioscoop, chocomel drinken of gewoon een rondje lopen, ervaar ik meer positieve dingen van het leven.” 

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Nadieh en Melvin? Er staan maatjes klaar om gekoppeld te worden aan een vrijwilliger. Vrijwilliger wordenexterne-link-icoon iets voor jou? Of meld je aan als deelnemer.externe-link-icoon