Mandy Kuijk

Afbeelding: foto van Mandy Kuijk met luizenkam, controleert een persoon op luizen

Mandy Kuijk doet al jaren vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties. In Nieuw-Vennep is ze luizenmoeder bij basisschool Opmaat, lid van de oudervereniging BSO Ponyclub Opstoom en bestuurslid voor de Avond4daagse Nieuw-Vennep. Daarnaast is ze lid van een kerkgenootschap. Kortom, Mandy is een actieve vrijwilliger!

“Ik kom uit een gezin van 5 kinderen. Mijn ouders zijn altijd zeer betrokken geweest bij vrijwilligerswerk. Ik vind, net zoals zij, dat je op deze manier je steentje kunt bijdragen aan de maatschappij. Met vrijwilligerswerk kun je iets mogelijk maken voor een ander.

Ik ben luizenmoeder geworden op de basisschool van mijn dochter, omdat daar een tekort aan was. En als je je bedenkt dat het maar één uurtje in de week na de schoolvakanties kost, valt het eigenlijk wel mee. Het is niet het leukste klusje, maar wel gezellig met de kinderen. Het is leuk om hun vakantieverhalen te horen. En de lach op de gezichten van kinderen is onbetaalbaar!

Een tijd geleden ben ik gevraagd door de oudervereniging BSO Ponyclub Opstoom. De ouders vergaderen 3 keer per jaar over het wel en wee van de kinderen op de buitenschoolse opvang. We Hoe houd je het interessant voor kinderen? Waar lopen ouders, kinderen en pedagogisch medewerker tegen aan? Dit soort vragen bespreken we dan. Kinderen begeleiden en zien groeien is een van de mooiste dingen om mee te maken. Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Onderdeel zijn van de oudervereniging is een investering, maar je krijgt er kennis en ervaring voor terug.

Ik doe vrijwilligerswerk omdat het voldoening geeft. Je kunt zoveel voor een ander betekenen. Daarnaast is het ook een goede vermelding op je CV. Een werkgever kijkt (hopelijk) naar jou als persoon op je werk, maar ook daarbuiten. Kies vrijwilligerswerk dat bij je past! Geniet, want vrijwilligerswerk 'moet' leuk blijven, maar is niet vrijblijvend!”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Mandy? Klik dan hier voor een overzicht van organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk.externe-link-icoon

Afbeelding: foto van Mandy Kuijk met luizenkam, controleert een persoon op luizen