Logo van Meer voor Elkaar dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Karin Kiekens

Karin Kiekens staat altijd klaar voor anderen. In haar dagelijks werk is ze busbegeleider bij Stichting Ons Tweede Huis. En ook in haar vrijwilligerswerk voor @StichtingMaatvast. Voor Maatvast doet Karin verschillende dingen. Om de week kookt zij een driegangenmenu in wijkcentrum De Amazone in Toolenburg (Hoofddorp). Daarnaast verzorgt en helpt zij bij verschillende creatieve workshops. Hieronder vertelt zij hoe het is om vrijwilliger te zijn bij Stichting Maatvast.

Afbeelding: foto van Karin Kiekens

“Het begon toen ik zelf een workshop volgde. Hierdoor kwam ik in contact met vrijwilligers en zodoende ben ik  eerst begonnen met het koken van maaltijden voor ouderen. Later zijn hier ook de workshops bijgekomen. Het varieert heel erg hoeveel uur ik in de week bezig ben. De ene week is het bijna 10 uur, de andere week slechts 2 of 3. Dat is uiteraard helemaal afhankelijk van wat voor mij haalbaar is. 

Het leukste aan mijn vrijwilligerswerk vind ik de afwisseling. Enerzijds het creatieve proces tijdens het geven van de workshops, van het bedenken wat we gaan maken tot het zien wat iemand uiteindelijk heeft gemaakt. Anderzijds bij het koken de uitdaging om de menu’s onder de €5,00 te houden, maar vervolgens ook het zo leuk mogelijk maken van de avond voor de gasten. Door gesprekjes aan te knopen tijdens de gangen bijvoorbeeld. Laatst bleven de gasten zelfs allemaal zitten na het diner, omdat ze het zo naar hun zin hadden! 

Ik doe het voor de dankbaarheid. Wanneer gasten zo blij worden van bijvoorbeeld erwtensoep, iets wat veel alleenstaanden niet voor zichzelf maken, dan weet ik weer waarom ik het doe. En dan vergeet je de tijd die het kost om bijvoorbeeld de boodschappen te doen. Ik vind het ook heel leuk om met de andere vrijwilligers elke avond weer tot een succes te maken. 

Voor iedereen die twijfelt of vrijwilligerswerk iets voor hen is; ga eens naar een wijkgebouw of vrijwilligersorganisatie toe! Bij De Amazone bijvoorbeeld ben je altijd hartelijk welkom! Kom de sfeer proeven, leer de buurtgenoten kennen en dan rol je er vanzelf een beetje in. Denk ook niet dat het veel tijd hoeft te kosten, dat is aan jezelf hoeveel tijd jij hebt. En als je anderen wilt helpen, komt die tijd vanzelf!”

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Karin? Kijk dan op de Sociale Kaart welke organisaties je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk in jouw buurt: bit.ly/vrijwilligerswerk-haarlemmermeer.