Logo van Meer voor Elkaar dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Dit is een platform van maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer

Houd de lijn vrij

In Nederland kunt u overal loopstroken tegenkomen voor de toegankelijkheid van blinden en slechtzienden. In heel Nederland zijn deze op dezelfde manier aangelegd met dezelfde patronen. De loopstroken in Haarlemmermeer zijn dus gelijk aan de loopstroken in Limburg, maar ook aan die in Groningen. U vindt deze lijnen bij winkelcentra, bussen, treinen en andere belangrijke voorzieningen.

De campagne “Houd de lijn vrij” vraagt aandacht voor de loopstroken van blinden en slechtzienden. In Haarlemmermeer draait de campagne in samenwerking met de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer.

Haarlemmermeer werkt hierin nauw samen met de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer. De campagne is erop gericht om de routes voor blinden en slechtzienden obstakelvrij te houden. Het komt voor dat mensen hun fiets, bromfiets of een ander object op de loopstroken plaatst. Dat is onhandig voor blinden en slechtzienden wanneer zij hier gebruik van maken. Deze loopstroken zijn heel belangrijk voor deze groep inwoners.

Om die reden wil Haarlemmermeer meer bewustzijn voor de loopstroken creëren bij al haar inwoners, zodat deze vrij gehouden worden. Zo houden we samen de gemeente toegankelijk voor iedereen.

Lees hier het hele artikel over ‘Houd de lijn vrij’externe-link-icoon.