Logo van Meer voor Elkaar dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Dit is een platform van maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer

Hoe is het om jou te zijn?

Deze vraag staat centraal in ‘Haarlemmermeer Ontmoet’, een reeks van persoonlijke gesprekken met heel verschillende Haarlemmermeerders! Ieder kwartaal vindt er een bijeenkomst plaats met een gezamenlijke maaltijd.

Dit initiatief krijgt vorm in samenwerking met de stichting Herotownexterne-link-icoon, Discriminatie.nlexterne-link-icoon, Maatvast en de gemeente. Doel is het bevorderen van ontmoetingen tussen inwoners, met bijdragen van leuke gastsprekers en eenvoudige manieren om met elkaar in gesprek te raken. Want er is teveel dat ons verbindt om niet met elkaar te delen. Manon van Herotown en Kashif van Discriminatie.nl Kennemerland heten je van harte welkom en leiden je door het programma heen.

Agenda 

1 juli - Overleving, wie is jouw moeder, wie is jouw vader? 

De eerstvolgende keer vindt plaats op 1 juli, de dag dat we ook Keti Koti herdenken, het afschaffen van de slavernij. Om 15.00 uur start de herdenking bij het slavernijmonument aan de Kruisweg bij het L'Hirondelle, dit duurt tot 17.30 uur. 

Na de plechtigheid bij het slavernijmonument verzamelen we rond 18.00 uur bij de Kinderboerderij De Boerenzwaluw voor een hapje en drankje, met als speciale gast: Peggy Bouva. Zij is nazaat van tot slaafgemaakten op plantage Tout Lui Faut in Suriname en neemt ons mee in haar verhaal. Dat gaat over het belang van je voorouders, en hoe hun belevingen doorwerken in jouw leven nu. Aanmelden voor het middag- en avondprogramma van 1 juli is niet nodig.