Henneke Versteeg

Afbeelding: foto van Henneke Versteeg samen met twee deelnemers aan een activiteit

Henneke Versteeg heeft een aantal jaar intensief gezocht naar een baan. Omdat dit moeizaam verliep, klopte ze aan bij de gemeente. Daar kreeg zij het advies om vrijwilligerswerk te gaan doen. Na enkele tegenslagen geeft ze elke maandagochtend een naaiklasje aan vrouwen met verschillende achtergronden.

Lange tijd heb ik gezocht naar een parttime baan, maar vanwege mijn leeftijd lukte het niet. Helaas verslechterde mijn situatie zo, dat ik gebruik moest maken van de Voedselbank. En daar ontmoette ik leuke vrouwen en langzaam ontstond er een vriendschap.

Ik had het met mijn nieuwe vriendinnen vaak over kleding en ik bood ze een paar leuke lappen stof aan. Ze vertelden dat ze niemand kenden die ze kon leren naaien. "Ik weet wel iemand, namelijk ikzelf!”. Mijn idee werd enthousiast ontvangen. Via MeerWaarde kwam ik in contact met De Rank in Nieuw-Vennep. We mogen daar wekelijks gratis een zaaltje gebruiken. En via kringloopwinkel Hebbes! kregen we naaimachines die een lieve buurman onderhoudt.

Iedere maandagochtend komen we bij elkaar in ons naaiklasje. De eerste werkstukjes zijn inmiddels gemaakt. We komen uit verschillende culturen, maar we kijken niet naar de verschillen. We zoeken naar wat we gemeenschappelijk hebben en dat blijkt veel te zijn! Het is een win-win situatie. De dames leren nieuwe vaardigheden en ik voel mij nuttig en ben niet langer in een isolement!

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Henneke? Klik dan hier voor een overzicht van organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk.externe-link-icoon