Gezond&Meer

Gezond&Meer is het lokaal preventieakkoord binnen de gemeente Haarlemmermeer. Samen met partners zetten we ons ervoor in om gezonder leven voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken.

Afbeelding: logo Gezond en Meer

Het is niet altijd even makkelijk om gezonde keuzes te maken en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Het aanbod is soms niet vindbaar, niet betaalbaar, niet toegankelijk of niet aantrekkelijk genoeg. Tijd om daar verandering in te brengen! Gezond&Meer is een gezondheidsbeweging die samen met de bestaande gezondheids-infrastructuur een gezonde leefstijl in de gemeente Haarlemmermeer wil stimuleren. 

We vervullen een verbindende rol en brengen bestaande partijen, projecten en initiatieven samen om zoveel mogelijk inwoners te bereiken zonder dingen op te leggen. Mensen bepalen zelf waar ze voor kiezen en voor iedereen die gezonder wil leven, maakt Gezond&Meer het zo makkelijk mogelijk!

Gezonde Leefstijl

Je dagelijkse routines en gewoontes (leefstijl) bepalen samen met je leefomgeving voornamelijk de kans om gezond ouder te worden. Dat betekent dat je zelf veel dingen kunt doen, maar dat het ook belangrijk is dat je omgeving het makkelijk maakt om gezonde keuzes te kunnen maken. Samen met onze partners zetten we ons hiervoor in!

Ben je benieuwd wat je zelf kunt doen voor een gezondere leefstijl? Bekijk dan deze informatieexterne-link-icoon.

Hoe kan je meedoen?

We zijn erg benieuwd naar ideeën van inwoners met betrekking tot een gezonde leefstijl in Haarlemmermeer. Heb jij een idee hoe Haarlemmermeer gezonder kan? Mail dan naar info@gezond-meer.nl.

Wil je op de hoogte blijven van leefstijltips, events en andere leuke weetjes die te maken hebben met een gezonde leefstijl in Haarlemmermeer? Volg dan Gezond&Meer op Instagramexterne-link-icoon of via de Facebook van Meer voor Elkaarexterne-link-icoon.

Partners van Gezond&Meer

Bekijk hier de diverse partners met wie we samenwerken en wat er al gedaan wordt om Haarlemmermeer nog gezonder te maken! Samen hebben we onderstaande droom beschreven voor Gezond&Meer:

"Inwoners van Haarlemmermeer zijn bekend en betrokken met de beweging van Gezond&Meer. Via de beweging wordt er steeds meer gezond aanbod gecreëerd samen met partners en inwoners. Het aanbod is betaalbaar, bereikbaar en bekend voor zoveel mogelijk Haarlemmermeerders. Zo zorgen we ervoor dat het steeds makkelijker wordt om overal in de gemeente gezonde keuzes te maken en inwoners meer bewuster maken van een gezonde leefstijl."

Wil je het hele preventieakkoord lezen? Mail dan naar info@gezond-meer.nl.