Carla Beenakker

Afbeelding: foto van Carla Beenakker met levensmiddelen

Carla Beenakker doet al jaren vrijwilligerswerk en is daarom verkozen tot dorpskoningin. Carla zet zich op verschillende manieren in. Ze helpt bij activiteiten in het wijkgebouw en serveert daar avondeten. Ook organiseert ze elke donderdag een creaclub in Het Buurthuis in Getsewoud en werkt ze als vrijwilliger op kinderboerderij Dierenvreugd in Nieuw-Vennep.

"Ik sta wekelijks in de kiosk van de kinderboerderij. Omdat ik in het winkeltje sta, maak ik veel contact met mensen. Ik ben een mensenmens en het is altijd reuze gezellig. Het is een leuke plek en de mensen die er komen zijn gek op beesten. Als er activiteiten zijn, zoals paaseieren zoeken, is het vaak druk en dan komt er nog een vrijwilliger bij. We staan dan met z’n tweeën in de kiosk. Het zijn allemaal aardig mensen met het hart op de juiste plek.

Als iemand erover nadenkt om vrijwilligerswerk te doen, zeg ik altijd dat je het moet ervaren. Je doet het werk omdat je er interesse in hebt. Anders moet je het niet doen. Elk mens is uniek en iedereen vindt wat anders leuk. Ga een keertje mee met iemand om te kijken of het vrijwilligerswerk wat voor je is!"

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Carla? Klik dan hier voor een overzicht van organisaties die je kunnen helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk.externe-link-icoon