Bewegen met QR-Fit!

23 februari 2022
Meer voor Elkaar

Wil je lekker buiten trainen op je eigen niveau maar mis je soms inspiratie of uitdaging in oefeningen die je kunt doen? QR-fit biedt een uitkomst! Vanuit het lokaal sportakkoord Haarlemmermeer zijn er in Spaarndam en Rijsenhout QR-fit beweegroutes uitgezet. De routes zijn te herkennen aan de houten plaatjes met daarop QR-codes en het QR-Fit logo.

Sporten bij een vereniging of sportschool kan soms teveel tijd en/of geld kosten waardoor je misschien wel minder beweegt dan je zou willen. Met QR-Fit kan je zelf bepalen wanneer jij gaat bewegen. Sporten in de buitenlucht kan zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest, waardoor je beter in je vel zit. QR-Fit is voor iedereen met een mobiele telefoon, voor het scannen van de QR-code, te gebruiken.

Nieuwe Routes Haarlemmermeer_QRfit
By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Hoe werkt het? 

Je kunt de QR-fit app downloaden in de door jouw gebruikte app- of playstore. Heb je de app op je telefoon? Dan kun je zoeken welke routes er bij jou in de buurt zijn. Iedere locatie heeft één of meerder routes. Kom je bij een paaltje, dan scan je de QR-code en krijg je een spierversterkende of conditie oefening te zien. Iedere 24 uur worden de oefeningen vernieuwd. Zo kun je zo vaak als jij wil aan de slag met wisselende oefeningen. Daarnaast kun je altijd kiezen uit drie niveaus; beginner, gemiddeld en gevorderd. Je traint daardoor altijd op je eigen niveau, dat houdt het leuk! Ben je toe aan een volgende stap of meer uitdaging dan kan je altijd voor een ander niveau kiezen.

Gezond&Meer

Gezond&Meer zet zich samen met partners in om gezonder leven voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken. Gezond&Meer is een gezondheidsbeweging die samen met de bestaande gezondheids-infrastructuur een gezonde leefstijl in Haarlemmermeer wil stimuleren. Ook JOGG Haarlemmermeer is partner van Gezond&Meer.