.

AutoMobiel

Deze zomer is in Badhoevedorp de nieuwe vervoersdienst AutoMobiel gestart. Dit is dé oplossing op maat voor ouderen en mensen met een beperking die zelf geen vervoer hebben.

Met 1 telefoontje brengt een vrijwillige, speciaal geselecteerde chauffeur inwoners met hun eigen auto naar de gewenste bestemming. Het is de oplossing om eropuit te kunnen gaan. Zo wordt boodschappen doen en de dokter bezoeken gemakkelijker. Ook andere bezoeken, zoals op visite gaan bij familie en vrienden, wordt een stuk eenvoudiger. Niemand hoeft onnodig thuis te blijven! AutoMobiel Badhoevedorp is (altijd) op zoek naar chauffeurs vanaf slechts 4 uur per week.  Lees onderaan deze pagina meer over het aanmelden als chauffeur.AutoMobiel is een sociale vervoersdienst en onderdeel van Servicepunt Thuiswonen. Deze dienst is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking zonder vervoer. Een eenvoudige en voordelige manier om lokaal op maat te kunnen reizen.

Hoe werkt het?

Ouderen en mensen met een beperking zonder vervoer kunnen telefonisch tussen 9.00 en 21.00 uur vervoer aanvragen bij Servicepunt Thuiswonen. Dit kan het hele jaar door. Ook zit er geen limiet verbonden aan het aantal aanvragen. De medewerker van het Servicepunt Thuiswonen kijkt of een chauffeur beschikbaar is en maakt vervolgens een afspraak.

De chauffeur kan inwoners naar elke willekeurige bestemming brengen, zowel binnen als buiten de regio (in overleg). Ook zijn veel vaste ontmoetingsplaatsen al bekend bij de chauffeurs, zoals ontmoetingsactiviteiten, winkel- en zorgcentra of bijvoorbeeld het inloophuis Esperanza voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten.

De chauffeur wacht maximaal 1 uur of loopt, daar waar gewenst, met u mee.

Wat zijn de kosten?

Om gebruik te kunnen maken van AutoMobiel, worden inwoners voor €15 per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen. Daarnaast betalen inwoners contant aan de chauffeur een onkostenvergoeding van €0,30 per gereden kilometer. Er kunnen altijd 2 passagiers gratis meereizen.

Aanmelden

Aanmelden voor AutoMobiel kan via het aanmeldformulier of telefonisch via 088-700 41 00.

Chauffeurs met een groot hart gezocht!

Zonder chauffeurs geen vervoer. Daarom zijn we op zoek naar chauffeurs met een groot hart. Veel mensen willen erop uit, maar kunnen dat zelf niet. Beschikt u over een eigen auto, bent u minimaal 4 uur per week beschikbaar en wilt u uw steentje bijdragen aan de mobiele vrijheid van hulpbehoevenden in uw regio? Meld u dan aan als chauffeur!

Aanmelden als chauffeur kan telefonisch bij Servicepunt Thuiswonen via 088-700 41 00 of via de website van AutoMobiel.

AutoMobiel zoekt vrijwilligers m/v voor sociaal vervoer. Mobiel met behulp van anderen. Eenvoudig, voordelig, behulpzaam