De passantensteiger in Aalsmeerderbrug

Symbolische opening van steigers in de Ringvaart

11 juli 2024
Nieuws, Ringdijk en Ringvaart

Bij Aalsmeerderbrug, Burgerveen, Lijnden en Lisserbroek zijn langs de Ringvaart nieuwe steigers geplaatst. Wethouder Marja Ruigrok en aanwezigen meerden op 11 juli aan bij de steiger in Aalsmeerderbrug. Hiermee zijn de steigers ‘officieel’ geopend.

De geplaatste steigers zijn ‘passantensteigers’. Dit zijn aanlegplaatsen waar pleziervaartuigen maximaal drie dagen kunnen aanmeren. Bij al deze steigers ligt een tegelpad en staat een informatiebord.

Wethouder Marja Ruigrok over de steigers: “Als Haarlemmermeerder die in haar bootje graag over de Ringvaart gaat, ben ik enorm blij met de extra steigers. Niet alleen voor boten maar ook voor fietsers brengen de steigers en de bankjes een mooi rustpunt om van het uitzicht over de Ringvaart te genieten.”   

 Visie Ringdijk en Ringvaart 

De plaatsing van de steigers is onderdeel van het uitvoeringsprogramma van de visie Ringdijk en Ringvaart. Die heeft onder andere als doel de Ringdijk en Ringvaart aantrekkelijker te maken voor recreatie. De steigers bieden meer ruimte voor waterrecreatie. Daarnaast zijn verschillende jaagpaden en het Gemaalpark aangelegd. De plaatsing van bankjes en verhalenpalen valt ook binnen het uitvoeringsprogramma van de visie Ringdijk en Ringvaart. Op de Verhalenpalen is informatie te vinden over de geschiedenis van de plek waar de paal is geplaatst. Binnenkort staan er nog vier nieuwe verhalenpalenexterne-link-icoon langs de Ringvaart. 

Subsidie voor leefbaarheid 

De steigers bij Aalsmeerderbrug, Burgerveen en Lijnden zijn geplaatst met subsidie van de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS). Deze stichting geeft subsidie aan projecten die de kwaliteit van de leefbaarheid verbeteren in de omgeving van luchthaven Schiphol. De steigers dragen bij aan het recreatieve programma en de sociale verbondenheid in de kernen langs de Ringvaart, en passen daarom goed binnen de doelstelling van SLS. In totaal draagt SLS 285.000 euro bij aan dit project. 

Genodigden op de steiger

Genodigden op de steiger. Foto: Jur Engelchor.

Meer informatie over het programma Ringdijk en Ringvaart is te vinden op de website van Ringdijk en Ringvaartexterne-link-icoon. Op deze website staat ook een kaart van de Ringdijk met de locatie van de steigers.