Een fietser fietst door de polder

Ontdek Haarlemmermeer op de fiets

04 juli 2023
Recreatie

Het uitgestrekte polderlandschap in Haarlemmermeer leent zich uitstekend voor een heerlijke fietstocht. Door de verschillende groengebieden, langs het water van de Ringvaart of door de vele verschillende kernen. Visit Haarlemmermeer heeft twee nieuwe fietsroutes ontwikkeld; de Erfgoedroute en de Polderroute.

Deze twee nieuwe routes zijn ontwikkeld door Mirre van De Nederlandse Toerist. De Erfgoedroute gaat langs een aantal van de belangrijkste monumenten van Haarlemmermeer, zoals Het Cruquius Gemaal, Stoomgemaal Halfweg en de Stompe Toren. De Polderroute focust zich op het zuiden van Haarlemmermeer. Deze route gaat voor een groot gedeelte langs de Ringvaart, maar ook over de iconische Geniedijk. 

Actief op allerlei manieren in Haarlemmermeer

Naast fietsen biedt Haarlemmermeer genoeg ruimte om ook fantastisch te wandelen, skaten, varen, suppen, mountainbiken, paardrijden. Voor al deze verschillende activiteiten staan routes op www.visithaarlemmermeer.nlexterne-link-icoon. Of bezoek een van de sportieve activiteitenlocaties, zoals Klimpark 21 of Boerenvoetgolf. Informatie over deze en andere locaties staat ook op de site van Visit Haarlemmermeer.

Visit Haarlemmermeer heeft twee nieuwe fietsroutes ontwikkeld; de Erfgoedroute en de Polderroute. Foto: Mirre Oost (De Nederlandse Toerist).