Een scooter van Go Sharing

Go Sharing stopt

14 november 2022
Nieuws

Deelscooterbedrijf Go Sharing gaat weg uit Hoofddorp. Het bedrijf gooit de handdoek in de ring omdat er te weinig gebruik gemaakt wordt van de deelscooters. Ook was er behoorlijk wat kritiek op de manier waarop de huurbare gemotoriseerde tweewielers werden gebruikt. Niet alleen in Hoofddorp verdwijnen de groene scooters, ook in 33 andere gemeenten zijn ze binnenkort niet meer op straat te zien.

Vibe 

Nog niet zo lang geleden kwam Go Sharing positief in het nieuws toen het bedrijf bekend maakte dat minder dan één procent van alle ritten tot klachten leidde. Deze positieve vibe hield echter, naar nu blijkt, geen stand.

Een deelscooter van Go Sharing. Foto: Shutterstock.

Op het hoogtepunt reden er ongeveer vijftig scooters van Go Sharing rond in Hoofddorp. Daar bleef het niet bij; ze werden onderweg ook gesignaleerd in buurgemeenten als Zandvoort en Haarlem. Dat wijst dus op een positieve gebruikscurve. Aan de andere kant waren er echter flink wat negatieve signalen over gevaarlijk rijgedrag van scooterbestuurders, exemplaren die overal rondslingerden en in de weg stonden en scooters die geparkeerd stonden op privéterrein. 

Imago 

De laatste tijd werkte Go Sharing hard aan de verbetering van zijn imago. Het bedrijf gooide het erop dat hun deelscooters een vorm van duurzaam deelvervoer is die bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Echt aanslaan deed dat verhaal niet.