Drie mensen onder wie wethouder wethouder Charif El Idrissi achter een tafeltje met microfoon

Geslaagd symposium over afstemming onderwijs-arbeidsmarkt

28 maart 2024
College van B en W, Nieuws, Onderwijs

Houd de communicatie beknopt, spreek de generatie Z aan en zorg ervoor dat de kaders voor leerlingen flexibel blijven. Dat was de belangrijkste boodschap tijdens het symposium dat op woensdagmiddag 27 maart 2024 werd georganiseerd door de gemeente Haarlemmermeer.

Meer dan honderd belangstellenden uit het onderwijs, bedrijfsleven en verschillende overheidsinstanties kwamen op het Nova College in Hoofddorp bij elkaar om te discussiëren over de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt.  

Arbeidstekorten en onbenut arbeidspotentieel

Het symposium vond op initiatief van verantwoordelijk wethouder Charif El Idrissi plaats en had de toepasselijke titel ‘Allemaal aan de slag in Haarlemmermeer! Naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt’. Naast een kort panelgesprek waren er presentaties en workshops. Er werd onder andere gesproken over de arbeidstekorten in de groeiende gemeente Haarlemmermeer en de uitdagingen die werkgevers ondervinden bij het managen van hun bedrijfsactiviteiten. Tegelijkertijd is er een aanzienlijk onbenut arbeidspotentieel in Haarlemmermeer. Daarom werd er besproken hoe vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar kunnen worden afgestemd.  

 Meer maatwerk

Het bedrijfsleven heeft behoefte aan meer maatwerk en betere begeleiding van studenten en beginnende werknemers. Het onderwijs kan veel bijdragen als het gaat om opleidingen en wil deze uitdaging graag samen met ondernemers aangaan om een goede verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt te realiseren.  

Zie ook het artikel 'Allemaal aan de slag in Haarlemmermeer'externe-link-icoon

Zaal met publiek kijkt naar een panel met sprekers

Meer dan honderd belangstellenden waren aanwezig om met elkaar in gesprek te gaan. Foto: Wilco Veerman