Een vader en een zoon op de mountainbike

Genoeg te doen en te beleven

11 mei 2023
Recreatie

Het voorjaar lijkt eindelijk door te breken en het lenteweer lokt iedereen naar buiten. In Haarlemmermeer is genoeg te zien, te doen en te beleven. Ook het festival- en evenementenseizoen gaat van start. Op zoek naar informatie, tips en inspiratie voor leuke buiten- (én binnen)activiteiten? Kijk op VisitHaarlemmermeer.nl.

Op VisitHaarlemmermeer.nlexterne-link-icoon kun je terecht voor mooie wandel- en fietsroutes, informatie over erfgoed, waar je lekker kunt eten en drinken, de beste plekken om te shoppen en interviews met inwoners en ondernemers over wat zij leuk, bijzonder en mooi vinden in Haarlemmermeer. Op een overzichtelijke agenda vind je alle activiteiten en evenementen in de gemeente. 

Libelle Zomerweek  

En dat zijn er veel. Donderdag 11 mei start bijvoorbeeld de Libelle Zomerweek weer bij de Expo in Vijfhuizen. Een week vol creatieve workshops, spetterende optredens, modeshows, interviews met Libelle-columnisten en nog veel meer. Minstens zo reikhalzend kijken de liefhebbers uit naar het Awakenings Festival op 13 en 14 mei in recreatiegebied Spaarnwoude. Tijdens dit grootste outdoor technofestival ter wereld spelen zo’n honderd dj's hun beste tracks voor een publiek dat helemaal uit z’n dak gaat.

Ringvaart Regatta en Mudmasters 

Op woensdag 31 mei is er een sportief topevenement, de Ringvaart Regatta. Een marathonroeiwedstrijd van 100 kilometer vanaf Leiden de hele Haarlemmermeerpolder rond met als eindpunt Delft. Inschrijven kan niet meer, maar langs de kant kijken en aanmoedigen wel. Wie snel is kan zich nog wel inschrijven voor MudMasters op 9, 10 en 11 juni. MudMasters staat voor jezelf uitdagen op een hindernissenparcours, veel modder én lol met familie en vrienden. Voor klein en groot, beginners en pro’s.

Fietsen, duiken, zwemmen 

Ook buiten de georganiseerde evenementen is er op sportief gebied genoeg te beleven. Zo is onlangs een sterk verbeterde mountainbikeroute geopend tussen Zwaanshoek en Vijfhuizen. Door diverse routes te verbinden is een 23 kilometer aaneengesloten MTB-parcours ontstaan met uitdagende sprongetjes, een zigzagklim op de Big Spotters Hill en drie nieuwe passages over en door het water. En over water gesproken; op VisitHaarlemmermeer.nl vind je de perfecte plekken om te duiken en de vijf beste zwemplekken in Haarlemmermeer. 

Kinderen 

Op zoek naar activiteiten voor de kinderen? Op VisitHaarlemmermeer.nl staan de leukste speelplekken, bijvoorbeeld die bij de Toolenburgerplas, Kleiland, het spectaculaire Klimpark21, het Palenpa Park, Jeugdland Hoofddorp en Jeugdland Nieuw-Vennep. In dit laatste is onlangs een ruimte ingericht speciaal voor kinderen met en zonder beperking. Met onder meer een klimparcours met extra houvast, een rolstoeltoegankelijke modderkeuken en een waterloop met moddervarken. 

Tot slot nog een tip: komend weekend is het stoomweekend. Met een combiticket kun je gemaal De Cruquius bezoeken én het stoomgemaal in Halfweg waar je de 100-jarige stoommachine in werking kunt zien.

Het stoomgemaal in Halfweg. Foto: Danny de Casembroot