Impressie van De Foyer

Gemeenteraad stemt in met afspraken ‘De Foyer’ in Stadscentrum Hoofddorp

13 november 2023
Nieuws, Wonen

Aan de Burgemeester Van der Willigenlaan 40-66 in Hoofddorp komt een nieuw woongebouw: De Foyer. In De Foyer komen 122 appartementen en een ontmoetingsruimte op de begane grond, waaronder zorgwoningen en sociale huurwoningen. De gemeenteraad stemde op 9 november in met de overeenkomsten met ontwikkelaar Equilis Nederland.

Er was geen twijfel bij de gemeenteraad. Het is de bedoeling dat De Foyer op het terrein van het voormalig hoofdkantoor van D-Reizen komt, tegenover de tennishal aan de Burgemeester Van der Willigenlaan. De ontwikkelaar werkt de plannen de komende tijd verder uit.  

Afspraken tussen gemeente en ontwikkelaar 

De gemeenteraad stemde in met een koopovereenkomst en een anterieure overeenkomst met Equilis Nederland. Om de bouw van De Foyer mogelijk te maken, verkoopt de gemeente een stuk grond dat grenst aan het stuk grond van de kantoorgebouwen. In de anterieure overeenkomst staan onder andere afspraken over het aantal en soort woningen. In 2021 sloot de gemeente al een intentieovereenkomst met de ontwikkelaar. Beide partijen besloten toen samen te werken en de haalbaarheid van het project te onderzoeken. Dit project past daarnaast binnen de ontwikkelstrategie, die eerder is vastgesteld door de gemeenteraad.  

Bijeenkomst voor bewoners en ondernemers 

Binnenkort organiseert ontwikkelaar Equilis Nederland een informele informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers in de buurt. Zij ontvangen hier een brief over. Tijdens de bijeenkomst vertelt de ontwikkelaar meer over het ontwerp van De Foyer, de volgende stappen van dit project en is er ook ruimte om vragen te stellen. De gemeente en de architect van het project zijn hierbij ook aanwezig. Eerder dit jaar deelde Equilis Nederland het project en ontwerp met de omgeving tijdens de informatiemarkt van Stadscentrum Hoofddorp. 

Impressie van De Foyer

Impressie van de ontwikkeling aan de Burgemeester van der Willigenlaan 40-66. Bron: Van Ommeren Associates in samenwerking met Thijs Asselbergs

Woningen voor verschillende doelgroepen 

De Foyer bestaat straks uit 30 procent sociale huurwoningen en 20 procent woningen in het middensegment. Een deel van de appartementen zijn woningen, gericht op senioren en zorg. 50 procent van de toekomstige woningen bestaat uit appartementen in de vrije sector. Ook komt er een ruimte voor ontmoeting in het gebouw. 

Meer informatie 

Meer informatie over het project en de woningen staat op de website van de ontwikkelaar www.defoyer.nlexterne-link-icoon. Daar kunnen belangstellenden zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. De gemeente verkoopt of verhuurt zelf geen woningen. Op de pagina ‘huurwoningen’ externe-link-icoonstaat meer informatie over inschrijven voor een sociale huurwoning. Voor wonen in De Foyer is dat nog niet mogelijk. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het stadscentrum? Neem een abonnement op de nieuwsbrief Stadscentrum Hoofddorpexterne-link-icoon