PARK21

Denk mee over straatnamen voor PARK21

09 april 2024
Nieuws, Park21

PARK21 krijgt de komende tijd veel uitbreiding. En de nieuwe wegen, paden, bruggen en recreatieplas in het park verdienen een mooie naam. Daarom kan nu iedereen hierover meedenken. Doe ook mee en help PARK21 aan fraaie namen!

PARK21 is volop in ontwikkeling  

In Haarlemmermeer is extra ruimte nodig voor het doorbrengen van vrije tijd. Zeker nu de gemeente de komende jaren verder groeit. Daarom werkt de gemeente samen met inwoners, ondernemers, boeren, investeerders en andere overheden aan PARK21, het groene recreatiehart van Haarlemmermeer. Een groot park in ontwikkeling, met ruimte voor sport en ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en veel groen. De komende jaren breidt het park steeds verder uit, tot wel 1.400 voetbalvelden. Dat vraagt ook om nieuwe namen voor PARK21.   

Mariette Sedee-Schuitemaker, wethouder grootschalig groen, water en recreatie: “Het park is een plek die toebehoort aan al onze inwoners en bezoekers, daarom nodig ik iedereen uit om deel te nemen aan het bedenken van namen! Het is een unieke kans om jouw creativiteit te laten spreken.”     

Namen voor in PARK21

De gemeente is op zoek naar mooie namen voor nieuwe fiets- en wandelpaden, twee grote bruggen over de Hoofdvaart en het spoor en een recreatieplas in PARK21. Iedereen kan meedenken over de thema’s en de namen voor deze wegen, paden en bruggen. De komende weken worden alle ideeën en suggesties voor namen verzameld. Samen met de straatnamencommissie bekijkt de gemeente de ideeën en wordt een selectie gemaakt van namen die passen bij PARK21. Dit komt in een leidraad te staan, een soort handleiding. Zodra een deelgebied van het park klaar is, krijgt dit aan de hand van de leidraad nieuwe namen.

Hoe werkt het insturen van een naam?  

 1. Stuur een idee of suggestie vóór 15 mei 2024 naar park21@haarlemmermeer.nl met daarbij  een korte toelichting waarom deze naam geschikt is voor in PARK21. Als het kan ook met  achtergrondinformatie of bronnen die meer duidelijkheid geven over de naam.  
 2. De straatnamencommissie en de gemeente bekijken de inzendingen en schrijven een advies voor het college van burgemeester en wethouders.  
 3. Het college van burgemeester en wethouders kiest de definitieve namen.  

PARK21. Foto: Danny de Casembroot.

Wat zijn de richtlijnen voor naamgeving?

Namen voor PARK21 moeten aan een aantal regels voldoen: een pad of brug kan de naam van een persoon krijgen als deze persoon:  

 • Zich altijd goed heeft gedragen.  
 • Van bijzondere betekenis is geweest voor de gemeenschap.  
 • Minimaal 15 jaar is overleden.  
 • In de buurt van het pad heeft gewoond. Of op een andere manier binding heeft gehad met de omgeving van het pad.  
 • Namen van bedrijven zijn niet toegestaan.  
 • De naam komt nog niet voor in deze gemeente.    
 • Namen moeten goed uitspreekbaar en niet te moeilijk te schrijven zijn.    
 • Als kan worden aangetoond dat het pad in de volksmond al een naam heeft, heeft deze naam de voorkeur.   

Alle geschikte namen komen in de leidraad te staan. Mocht een naam worden gekozen, dan ontvangt de inzender een bericht. Het park is nog volop in ontwikkeling. Het kan daarom even duren voordat de gemeente een weg, pad of brug in PARK21 een naam geeft. 

Meer informatie over PARK21 is te vinden op de websiteexterne-link-icoon.