Column | Zomer

09 juli 2024
Column burgemeester

‘Het wil nog maar niet zomeren.’ Deze zin komt de laatste dagen steeds vaker bij mij naar boven. ‘Het wil nog maar niet zomeren.’ Vooral op die momenten dat er weer een forse regenbui valt, of dat de tuinstoelen uit je tuin waaien.

Eigenlijk is het de titel van een verhalenbundel van Hannes Meinkema, uit 1975. De verhalen gaan over vrouwen en hun relaties. Maar nu, bijna 50 jaar later, vind ik dat er geen zin is die de zomer van 2024 beter omschrijft. Een zomer die telkens belooft te beginnen, maar die die belofte niet nakomt. 

Door het slechte weer konden de openingsactiviteiten van de PARK21 Zomerweken op zaterdag 6 juli niet doorgaan. En ook de wellnessavond op dinsdag 9 juli is afgelast in verband met de slechte weersvoorspellingen. 

Maar er staan nog steeds heel veel leuke activiteiten voor jong en oud op het programma. Zoals de openluchtbioscoop op vrijdag 12 juli, met de film Grease. Maar er is nog veel meer te beleven: een spinnenjacht voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Een pubquiz, een zomerfestival met livemuziek en foodtrucks en zelfs een volleybaltoernooi. En dat allemaal in ons eigen PARK21, gelegen tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. 

Geen zin in PARK21? Deze week vindt ook de ontknoping plaats van het EK Voetbal. Voor het eerst sinds 20 jaar heeft Oranje de halve finale gehaald. En inmiddels heeft bijna iedereen Oranjekoorts. Ook ik kijk uit naar een mooie wedstrijd en ik heb mijn fingers crossed voor Oranje én het Oranjelegioen.