Een impressie van het gebouw TROM

Besluit onttrekking aan de openbaarheid deel Dik Tromplein ter inzage

15 november 2023
Nieuws, Wonen

In Stadscentrum Hoofddorp waar vroeger V&D en de Deining stonden, komt het gebouw TROM. Dit is een nieuw gebouw aan het Dik Tromplein. TROM bestaat straks uit 136 huurappartementen, winkels, horeca en een inpandige parkeergarage. Voor de bouw is het nodig om een deel van het Dik Tromplein aan de openbaarheid te onttrekken. Dat betekent dat een deel van het plein straks geen onderdeel meer is van de openbare ruimte.

De gemeenteraad heeft de onttrekking op 7 september vastgesteld. Vanaf 16 november ligt de onttrekking zes weken ter inzage op de website van Officiële Bekendmakingenexterne-link-icoon.  

Belangrijke stap om met de bouw te beginnen 

Naast het aannemen van het bestemmingsplan is de onttrekking aan de openbaarheid een belangrijke stap om met de bouw van TROM te beginnen. Het bestemmingsplan is op 8 juni aangenomen door de gemeenteraadexterne-link-icoon.  

Eerdere stappen 

Eerder lag er een ontwerpbesluit over de onttrekking aan de openbaarheid ter inzage. Vanaf 20 april tot 1 juni 2023 kon iedereen hierop reageren. Op het ontwerpbesluit zijn geen reacties binnengekomen. Op 12 juli besloot het college van burgemeester en wethouders de onttrekking voor te leggen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad stelde de onttrekking op 7 september vast. 

Meer informatie over TROM is te lezen op de website van Stadscentrum Hoofddorp