Het moment wordt gevierd, onder andere door wethouder Jurgen Nobel, derde van links

Belangrijk moment sociale huurwoningen Hyde Park

11 mei 2023
Wonen

Midden in Hyde Park komen 124 sociale huurwoningen die vooral bedoeld zijn voor starters. Hyde Park Hoofddorp B.V. heeft de grond voor deze woningen officieel overgedragen aan woningcorporatie Ymere. De aannemer start binnenkort met de voorbereidingen van de bouw en na de zomer gaat de eerste paal de grond in.

Wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw was bij het officiële moment in Hyde Park House: “Dit is een belangrijk moment. Die 124 betaalbare sociale huurwoningen zijn hard nodig. Ik ben dan ook heel blij dat na de zomer ook in Hyde Park deze woningen gebouwd worden.”  

Sociale huurwoningen voor starters 

Erik Gerritsen (voorzitter directieraad Ymere) zegt dat de 124 sociale huurwoningen vooral bedoeld zijn voor jongeren en starters onder de 35 jaar. De vraag naar woningen is het grootst onder deze groep woningzoekenden. Er komen zowel tweekamer- als driekamerwoningen. De toekomstige huurders wonen straks in een zelfstandig gebouw in het midden van Hyde Park, aan de Planetenweg. In de uitbreiding van de bestaande Neptunusgarage worden parkeerplaatsen gereserveerd voor de bewoners en bezoekers. Op de begane grond van dit blok is ongeveer 300 m2 aan ruimte beschikbaar voor commerciële voorzieningen, zoals horeca en dienstverlening.  

Start bouw na de zomer  

Aannemer De Vries en Verburg start na de zomervakantie met bouwen van de woningen voor Ymere. In september 2022 heeft de gemeenteraad het besluit over deze woningen genomen. De omgevingsvergunning heeft dit jaar zes weken ter inzage gelegen en is nu onherroepelijk. Dat betekent dat er geen bezwaar is ingediend. Er is een omgevingsvergunning nodig om te kunnen starten met de bouw.  

Kijk voor meer informatie over Hyde Park op de website van Stadscentrum Hoofddorp. 

Een belangrijk moment voor de realisatie van de sociale huurwoningen in Hyde Park. Foto: Van Hees Bedrijfsfotografie