Wethouder Charif El Idrissi opent de vernieuwde bibliotheek

Basisschool De LinQ opent vernieuwde bibliotheek

06 oktober 2023
Nieuws, Onderwijs

Basisschool De LinQ in Nieuw-Vennep heeft de officiële opening gevierd van hun vernieuwde bibliotheek. Met financiële steun van de gemeente kon de school de verouderde schoolbibliotheek transformeren tot een inspirerende en uitnodigende ruimte voor leerlingen. De heringerichte bibliotheek fungeert nu als een fijne ontmoetingsplek waar leerlingen worden gestimuleerd om te lezen en hun leesvaardigheid te ontwikkelen.

De school is ervan overtuigd dat de vernieuwde bibliotheek een positieve bijdrage zal leveren aan de leeservaring en het plezier in lezen van de leerlingen. 

Wethouder Charif El Idrissi hield tijdens de heropening op 5 oktober een toespraak voor de aanwezige kinderen. Daarin sprak hij over zijn enthousiasme voor literatuur: “De bibliotheek is als een schatkist vol met boeken, waar je allerlei avonturen kunt beleven. Het is een plek waar je kunt lachen, dromen en je fantasie de vrije loop kunt laten. Ook als je niet zo van lezen houdt, geef het eens de kans. Gebruik je verbeelding en geniet van alles wat de bibliotheek te bieden heeft!”

De middag werd voortgezet met het voordragen van een stuk theaterlezen en het met het stellen van vragen aan de wethouder.  

Wethouder Charif El Idrissi opent de vernieuwde bibliotheek.