.

Rijsenhout

 
Rijsenhout is een bijzonder dorp aan de Ringvaart. Toch staat de leefbaarheid van het dorp onder druk, ook door de overgang van oude naar nieuwe glastuinbouw. Op het zelfde moment zijn er ook veel kansen voor vooruitgang en vernieuwing van de bedrijvigheid. Gemeente Haarlemmermeer zet zich daar samen met de dorpsraad en bewoners voor in. Daarom zijn er verschillende projecten:
 
 • Ruimtelijke Visie voor nieuwe plannen en de versterking van bedrijvigheid in gebieden die niet meer geschikt zijn voor grootschalige glastuinbouw.
 • Woningbouw op het voormalige Centurionterrein
 • PrimA4a voor de vernieuwing van de grootschalige glastuinbouw.

Nieuws

 • 'Wanneer kunnen we nou eens woningen bouwen in Rijsenhout'
  Bezoek van minister Kajsa Ollongren aan Rijsenhout. Foto: Goulmy design & fotografie
  Donderdag 29 augustus was de rechtszaak over het bouwen van 25 woningen in Rijsenhout. De gemeente stond hierin tegenover de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven. Haarlemmermeer wil in Rijsenhout graag bouwen, maar het Rijk houdt dit tegen, omdat het binnen de geluidszone van Schiphol ligt. Rijsenhout zegt dat er extra woningen nodig zijn om het dorp levendig te houden. Nu vergrijst het snel. Jongeren kunnen geen woningen vinden en vertrekken. In het dorp staan diverse skeletten van kassen. Het is de wens van Rijsenhouters om op die plekken woningen te bouwen, maar dat mag dus niet.
 • Start aanleg groenstrook Schenkeveld
  Schenkeveld overleg
  De aanleg van het openbare groen rond Schenkeveld in PrimA4a (Rijsenhout) gaat van start. In juni beginnen de eerste grondwerkzaamheden. De groenstrook loopt helemaal omde kassen van Schenkeveld heen.Het grondwerk gebeurt in de zomer, het planten van bomen en struiken komt in het nieuwe plantseizoen in het najaar. De verwachting is dat de aanleg in november klaar is. Na de aanleg wordt het groen overgedragen aan de gemeente, die het gaat beheren. Het groen krijgt een enorme rijkheid aan plantensoorten, waarmee het een bijdrage levert aan de natuur in de omgeving.
 • Start verkoop Rozenhof
  Rijsenhout Rozenhof
  Rozenhof is een compleet nieuw dorpshart in het dorpscentrum van Rijsenhout. Rozenhof bestaat uit 21 eengezinswoningen, 8 bovenwoningen en 3 appartementen en 1 commerciële ruimte. Bent u 10 april verhinderd, geen probleem.