Logo van Lincolnpark dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Wedstrijd Lincolnpark Circulair

26 september 2018
Lincolnpark

In het zuiden van Hoofddorp komt straks een bijzondere wijk. Een wijk die een voorbeeld wordt op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en innovatie. Hoe gaat deze duurzame wijk van en voor de toekomst eruitzien? Schets een persoonlijk beeld van het wonen in Lincolnpark in de vorm van een verhaal, foto’s of film en maak kans op een bijdrage van € 750 ter verduurzaming van huis of tuin.

jonge man met bord 'mijn beeld over toekomst wijk'

Een bijzondere wijk

Lincolnpark Circulair wordt op een nieuwe manier ontwikkeld en gebouwd. Lincolnpark wordt een wijk waar anders wordt omgegaan met materialen, energie, water en mobiliteit. Waar zoveel mogelijk wordt gewerkt met de meest duurzame materialen en oplossingen. Waar energie zoveel mogelijk zelf wordt opgewekt, gebruikt en geleverd aan anderen. En zo efficiënt mogelijk wordt omgegaan met drink- en regenwater. Waar materialen en goederen zo goed mogelijk worden hergebruikt en geen afval is. In Lincolnpark staan wonen en leven met elkaar en omkijken naar elkaar centraal.

Schets een persoonlijk beeld van Lincolnpark Circulair

Gemeente Haarlemmermeer wil deze wijk waarin straks 850 woningen en een wijkcentrum komen, samen met inwoners ontwikkelen. Daarom nodigt de gemeente Haarlemmermeerders uit om hun persoonlijk beeld van deze wijk van de toekomst te schetsen. Denk hierbij niet alleen aan het uiterlijk of de inrichting van de wijk, maar bijvoorbeeld ook aan hoe wordt omgegaan met energie, water, afval, vervoer en met elkaar. Hoe ziet het leven en wonen er in Lincolnpark uit? Wat kunnen inwoners zelf betekenen? Gemeente Haarlemmermeer daagt inwoners uit hun ideeën over deze bijzondere wijk te delen. Deze ideeën worden als inspiratie meegegeven aan de ontwikkelaars van de wijk.

Meedoen met de wedstrijd

Inwoners kunnen hun verhaal, foto’s of film uiterlijk 29 oktober sturen naar lincolnpark@haarlemmermeer.nl. De 5 meest inspirerende inzendingen krijgen straks een plek bij de ingang van de wijk. De winnaar ontvangt bovendien een bijdrage van € 750 ter verduurzaming van huis of tuin.

Criteria

De inzending moet voldoen aan de volgende criteria:

 • Je moet wonen in de gemeente Haarlemmermeer of Haarlemmerliede & Spaarnwoude.
 • Het is een origineel en persoonlijk verhaal in tekst of beeld.
  De tekst is geschreven in het Nederlands.
 • Maximaal 1.500 woorden en een korte samenvatting van 150 woorden
 • Of maximaal 3 beelden met korte omschrijving
 • Of een filmpje met ondertiteling van maximaal 30 seconden
 • Met de inzending geeft de inzender de gemeente toestemming om het verhaal, de foto’s of de film te gebruiken en te publiceren. 
 • De naam van de auteur of fotograaf wordt altijd vermeld.

Jurering/beoordeling

Een jury beoordeelt de inzendingen. Hierbij is het belangrijkste criterium in hoeverre de tekst, het beeld of de film inspireert. Daarnaast kijkt de jury naar de mate waarin elementen uit het verhaal ook daadwerkelijk straks in de wijk toepasbaar zijn.

Prijs

 • Publicatie van het verhaal, beeldverhaal of film van de nummers 1 tot en met 5.
 • De vijf gekozen bijdragen (top 5) worden straks op een circulair object bij de entree van de wijk geëxposeerd.
 • De winnaar (nummer 1) ontvangt een bijdrage van 750 euro ter verduurzaming van huis of tuin.