Logo van Lincolnpark dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

MEERGroen bloemen en kas

MEERGroen steeds zichtbaarder op Lincolnpark

13 juni 2024
Lincolnpark

De voedseltuin die Stichting MEERGroen in Lincolnpark aanlegt, krijgt steeds meer vorm. De tuin ligt aan de Bennebroekerweg, vlakbij de Meerkerk. Dit wordt voorlopig de nieuwe hoofdvestiging van MEERGroen. De buurttuin doet meteen mee met een prijsvraag en er kan ook worden gestemd voor een geldbedrag.

Directeur Franke van der Laan: “We hebben 12 mooie jaren gehad in Park 2020. Daar hebben we veel kunnen doen aan de verscheidenheid aan planten en dieren en zodoende waarde kunnen toevoegen. De voedseltuin was ook een plezierige plek voor de mensen die bij de bedrijven op Park2020 werken. Tijdens de lunchpauze liepen ze er graag doorheen. Om ervan te genieten.” Op de plek van MEERGroen aan de Taurusavenue komt een gebouw. MEERGroen zat tijdelijk op dit terrein.

In Lincolnpark zet MEERGroen opnieuw alles op  

Denk bijvoorbeeld aan een groentetuin, bloemenweides, een boomgaard en een kas. De plek is al volop in opbouw en wordt steeds mooier. Het is een toevoeging voor de mens en de natuur.  

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen. MEERGroen organiseert ook regelmatig evenementen die voor iedereen toegankelijk zijn. Het adres van Buurttuin Lincolnpark is Bennebroekerweg 531, Hoofddorp.  

Maxime is vast gezicht bij MEERGroen

Naast Franke van der Laan heeft Maxime Weidema zich sinds een jaar bij het team gevoegd. Ze is opgegroeid in Hoofddorp en begon in 2022 als vrijwilliger bij MeerGroen en MeerBomenNu. De rolverdeling is als volgt: Franke is vooral ecoloog en aanjager. Maxime richt zich meer op de mensen binnen de stichting. Ze werkt aan de professionalisering van communicatie en organisatie en stimuleert samenwerking en betrokkenheid. Ze is ook het aanspreekpunt voor veel vrijwilligers en partners, zoals gemeentes en bedrijven. Er is een mooie samenwerking tussen Franke, Maxime en het vaste kernteam van vrijwilligers.

De vaste kern van vrijwilligers is heel belangrijk

Franke van der Laan: “Vrjiwilligers zijn erg betrokken en doen fantastisch en belangrijk werk, zowel in de natuur op locatie als achter de schermen. Maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die ons willen helpen. Dit kan op verschillende projecten, plekken en werkzaamheden.”

Wie wil, kan meehelpen aan de nieuwe uitvalsbasis Buurttuin Lincolnpark in Hoofddorp

Of bij het moestuinproject in de kas in Rijsenhout? Of help je liever met ecologisch beheer op verschillende plekken in Hoofddorp? Belangstellenden zijn welkom om elke week mee te doen. Maar eens per maand kan ook. Ben je geïnteresseerd, stuur een e-mail naar maxime@stichtingmeergroen.nl.  

Stem voor de Buurttuin Lincolnpark

Er is een prijsvraag waarmee MEERGroen geld kan winnen voor de voedseltuin. Ze doen mee aan een verkiezing van een bedrijf dat geld beschikbaar stelt voor maatschappelijke initiatieven. Tot 17 juni kan worden gestemd op de website van VOORbeeld-verkiezing 2024externe-link-icoon. Zoek op 'Meergroen' (Ctrl + F) en geef 10 punten door op te plussen.  

Regelmatig informeert Franke van der Laan belangstellenden  

Hij doet dat regelmatig via een column en filmpjes, dit is een voorbeeld van een filmpje. Dit keer gefilmd op Lincolnparkexterne-link-icoon.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van MEERGroen en volg de sociale mediakanalen.

Foto: MEERGroen. De kas in de voedseltuin van MEERGroen.