Logo van Lincolnpark dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

wilde krokus MEERGroen

MEERGroen laat de lente beginnen

23 januari 2024
Lincolnpark

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. De medewerkers van MEERGroen hebben de afgelopen weken een groot aantal bloembollen in Lincolnpark geplant.  

Maxime Weidema van MEERGroen: “Eerst hebben we samen met Eigen Haard in de al bestaande woonwijk van Lincolnpark bloembollen geplant. Het ging hierbij om een aantal tuinen en een aantal bakken van de gemeente. We zijn verder gegaan op de grond van MEERGroen nabij de Meerkerk.”

wilde krokus MEERGroen

Foto: wilde krokus MEERGroen.

Geplant zijn blue bells, sneeuwklokjes, narcissen, vogelmelk, daslook en krokussen

Deze voorjaarsbloeiers heten ook wel stinzenflora. Maxime Weidema: “Bloembollen brengen niet alleen schoonheid, maar zijn ook van grote waarde voor de biodiversiteit. Ze leveren al in de winter nectar en stuifmeel voor hommels en bijen.”

Het stuk grond aan de Bennebroekerweg in Lincolnpark is de nieuwe plek van MEERGroen 

Naast fruitbomen en -struiken, hebben vrijwilligers van MEERGroen vorig jaar tweederde van dit terrein met vijf soorten bloemen ingezaaid. En dus nu ook met bloembollen. Op het terrein staan verder een voormalige bouwkeet en een zeecontainer. In de bouwkeet kunnen bezoekers elkaar ontmoeten. De zeecontainer is voor de opslag van het gereedschap. Wat de komende tijd sowieso gaat gebeuren, is de aanleg van een kruidentuin en een groentetuin. Ook daar kunnen mensen bij helpen.

MEERGroen nodigt iedereen uit in Lincolnpark 

Mensen die in de buitenlucht iets willen doen en/of iets willen betekenen voor de directe omgeving, kunnen er terecht. Meld je aan via info@stichtingmeergroen.nl.  Informatie over de activiteiten staat op de websiteexterne-link-icoon