Logo van Lincolnpark dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

hoogste punt schoolgebouw Lincolnpark

Hoogste punt van schoolgebouw van Dunamare onderwijs bereikt

11 april 2024
Lincolnpark

Op donderdag 28 maart bereikte het schoolgebouw van Dunamare onderwijs aan de Rietvoornlaan in Lincolnpark het hoogste punt. In aanwezigheid van April van Loenen (lid College van Bestuur) en wethouder Jurgen Nobel die onderwijswethouder Marjolein Steffens - van de Water verving, werd dit gevierd.

De gebruikers zijn het Avantis College, het Rietland College  en de ISK (Internationale Schakel Klas) Haarlemmermeer

Het schoolgebouw heeft een prominente plek in het centrumgebied. In het gebouw van circa 9.000 m2 hebben de onderwijsrichtingen hun eigen plek, maar delen ze ook voorzieningen. De school wordt aantrekkelijk en uitnodigend. Het gebouw is duurzaam opgezet met veel aandacht voor gezondheid en biodiversiteit. Nieuw is dat naast de bestaande afdelingen het Avantis College er een mavo/havo onderbouwklas krijgt.  

Bij de feestelijke bijeenkomst spraken de directeuren hun dank uit

Ook kregen de bouwmedewerkers presentjes aangeboden. Daarna stortten leerlingen, de directeuren Ronald Smink en Eric van de Reep, de wethouder Jurgen Nobel en bestuurder April van Loenen samen een stukje dakvloer. Daarmee werd het bereiken van het hoogste punt gemarkeerd.

Van het schoolgebouw maken straks zo’n 875 leerlingen gebruik

Er is een focus op duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Het gebouw biedt een inspirerende omgeving voor leren en ontwikkeling.

De ruwbouwwerkzaamheden duren tot juni 2024

Daarna wordt het schoolgebouw intern afgebouwd. De oplevering is gepland in december 2024. De verhuizing van de scholen staat gepland na de kerstvakantie. Het nieuwe schoolgebouw is ontworpen en wordt gebouwd door Wind Design & Build.

Op de gemeentelijke nieuwssite InforMeer Online staat dit artikel

Dit artikel uit september 2023externe-link-icoon heeft meer inhoudelijke informatie over het schoolgebouw.

hoogste punt schoolgebouw Lincolnpark. Het gebouw in aanbouw.