Logo van Lincolnpark dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Ondertekening overeenkomst Eigen Haard en Gemeente Haarlemmermeer

Eigen Haard bouwt nog meer in Lincolnpark

30 juni 2023
Lincolnpark

Woningcorporatie Eigen Haard gaat de komende jaren ongeveer 400 sociale huurwoningen bouwen in Lincolnpark. Op de vastgoedbeurs PROVADA ondertekenden wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw en Maaike Alles (manager Ontwikkeling en Acquisitie van Eigen Haard) hiervoor op 14 juni een samenwerkingsovereenkomst. 

In de overeenkomst staat dat in de tweede fase van Lincolnpark 363 tot 423 sociale huurwoningen worden gebouwd. Wethouder Jurgen Nobel: “Daarmee komen we in totaal op 30 procent sociale huur. Ontzettend belangrijk, want juist de betaalbare woningen zijn heel hard nodig.” In totaal wordt de helft van alle woningen in de nieuwe wijk betaalbaar. Naast de sociale huurwoningen komen er ook woningen in het middeldure deel. Eigen Haard bouwde enkele jaren geleden al 225 sociale huurwoningen in Lincolnpark voor mensen die met spoed een woning zoeken en statushouders.

Flink doorbouwen in de Haarlemmermeer 

“Een paar jaar geleden zijn we gestart met bouwen in Haarlemmermeer. Daar gaan we graag mee door”, zegt Maaike Alles, manager Ontwikkeling & Acquisitie van Eigen Haard. “We werken prettig samen met de gemeente. Daardoor kunnen we vaart maken en wezenlijk bijdragen aan de volkshuisvesting in Haarlemmermeer”.  

Vernieuwend en duurzaam

Samen met de ontwikkelaars en Eigen Haard bouwt de gemeente tot aan 2030 in Lincolnpark. Het wordt een vernieuwende en duurzame woonwijk. De hele wijk wordt energieneutraal en bij de bouw houden we rekening met het veranderende klimaat. Verder gebruiken we zo veel mogelijk natuurlijke materialen, zoals hout. Ook wordt de wijk groen, met veel bomen en struiken. Voetgangers en fietsers krijgen in de wijk de ruimte, met autoluwe straten en centraal parkeren in parkeerhubs.

In delen 

De nieuwe wijk wordt niet in één keer gebouwd, maar in delen. “Daarmee kunnen we steeds de laatste vernieuwingen meenemen in het ontwikkelen van de wijk en kunnen we ook kleinere ontwikkelaars een kans geven. Ook kunnen we zo leren en kennis verzamelen: over de werkwijze, over de mogelijkheden van de plek en de belangstelling van ontwikkelaars,” aldus de wethouder.  

Ondertekening overeenkomst Eigen Haard en Gemeente Haarlemmermeer

Wethouder Jurgen Nobel en Maaike Alles van Eigen Haard ondertekenen de overeenkomst tijdens de PROVADA. Foto: Bibi Vastenhout