Logo van Lincolnpark dat doorverwijst naar de homepage

Zoeken

Afbeelding: Lichtstad Architecten. Lichtstad Architecten maakte het ontwerp van de nieuwe sportaccommodatie.

BINX Smartility bouwt sporthal Lincolnpark

13 juni 2024
Lincolnpark

Via een openbare aanbesteding heeft gemeente Haarlemmermeer ‘BINX Smartility’ geselecteerd om een gloednieuwe sporthal met horecavoorziening te bouwen in Lincolnpark. Aangrenzend aan het centrale plein van Lincolnpark komen ook de horecagelegenheden, twee supermarkten en winkels voor dagelijkse boodschappen.

De sporthal zal overdag worden gebruikt door de twee nabijgelegen scholen. Op termijn zullen in de avonduren en weekenden plaatselijke verenigingen er volop gebruik van kunnen maken. De gemeente werkt nu samen met de aannemer aan de detailplanning en laatste uitwerkingen. Lichtstad Architecten maakte het ontwerp van de nieuwe sportaccommodatie.

De nieuwe sporthal in Lincolnpark is een fantastische ontwikkeling

“De sportbeoefening in onze gemeente gaat stappen vooruit," zegt wethouder sport Mariëtte Sedee. "Er komen veel inwoners bij en er is een grote behoefte aan sporthallen in Haarlemmermeer. Op deze plek laten we niet alleen overdag leerlingen sporten, maar bieden ook 's avonds en in het weekend ruimte aan lokale sportverenigingen. De combinatie met woningen en horeca zorgt voor een aantrekkelijk, levendig centrum in de nieuwe wijk Lincolnpark.”

De start van de bouw staat gepland voor 2025

De nieuwe sporthal is naar verwachting in 2026 klaar. De oplevering is in datzelfde jaar.  

Sociaal duurzame, energie-neutrale en circulaire ambities staan centraal

Deze ambities voor Lincolnpark, zoals dat er net zoveel energie wordt opgewekt als wordt verbruikt (‘nul op de meter’), gelden ook voor de bouw van de sportaccommodatie.

De aannemer gebruikt materialen die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben

De materialen zijn zowel praktisch als mooi, met de nadruk op duurzaamheid. De aannemer gebruikt zo min mogelijk materialen, maar zorgt dat de kwaliteit goed blijft, en kiest voor herbruikbare en milieuvriendelijke mogelijkheden. Aan het einde van hun levensduur kunnen de materialen zoveel als mogelijk opnieuw gebruikt worden.  

Foto: Gemeente Haarlemmermeer. Wethouder Mariëtte Sedee en directeur Jan-Martijn Teeuw van BINX Smartility.

Foto: Gemeente Haarlemmermeer. Wethouder Mariëtte Sedee en directeur Jan-Martijn Teeuw van BINX Smartility.

Afbeeldingen nieuwe sporthal Lincolnpark