Waardebon voor Stichting Make a Child Happy

07 juni 2022
Nieuws

De Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer kreeg uit handen van kinderburgemeester Floor ten Veen en een aantal jongeren uit de Jongerengemeenteraad een waardebon overhandigd. Dat deed zij op tweede Pinksterdag tijdens een activiteitendag die de Stichting organiseerde voor de kwetsbare en kansarme kinderen.

Echt kind zijn 

De Stichting Make a Child Happy in Hoofddorp zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen even echt kind kunnen zijn. Deze gezinnen leven net boven de armoedegrens en komen niet in aanmerking voor faciliteiten van andere organisaties. Er is geen geld voor leuke extra’s, geen verjaardagscadeaus, geen vakanties en geen dagjes uit. De Stichting Make a Child Happy zorgt voor de leuke extra’s. Zo werd er in 2021 een kindervakantie op Kaageiland georganiseerd voor 45-50 kinderen. De kansarme kinderen die in moeilijke omstandigheden leven kunnen voor even echt kind zijn.

Kinderburgemeester Floor ten Veen reikt de waardbon uit samen met voorzitter Jayden Gauri van de Jongerengemeenteraad. Foto: gemeente Haarlemmermeer.

Geraakt

Floor ten Veen hielp de Stichting Make a Child Happy in december 2021 bij het uitdelen van Sinterklaascadeaus aan kinderen in Hoofddorp. Floor was geraakt en onder de indruk van de verhalen die zij daar hoorde. Omdat de dag van de Kinderraad in 2021 niet doorging vanwege corona, werd het budget dat daarvoor beschikbaar was, niet gebruikt. Floor ging  in overleg met de Jongerengemeenteraad om een eenmalige andere bestemming voor het budget te vinden. Gekozen werd voor de Stichting Make a Child Happy. De Stichting ontvangt 5.000 euro.