Start bouw gezondheidscentrum Badhoevedorp

Start bouw Medisch Centrum in Badhoevedorp

19 januari 2022
Nieuws

Badhoevedorp krijgt een splinternieuw Medisch Centrum. Wethouder Mariëtte Sedee van Ruimtelijke Ordening: “Het nieuwe centrum van Badhoevedorp krijgt een modern Medisch Centrum. Deze verzorgende functie past uitstekend in het dorpshart. En het is een mooie, eerste stap in de herontwikkeling van het dorpscentrum.” Samen met huisarts André van Es gaf de wethouder het startschot voor de bouw.

De verbouwing is gestart om van het huidige Rabobank-gebouw in Badhoevedorp een splinternieuw Medisch Centrum te maken. André van Es, voorzitter bestuur Medisch Centrum en huisarts: "We zijn heel trots dat we nu kunnen starten met de bouw na een periode van slopen. Op het onthulde bouwbord staat de naam: Medisch Centrum ‘De Badhoeve’. Een naam die veel betekent voor het dorp." 

André van Es is al vijftien jaar met veel plezier huisarts in Badhoevedorp. Eind van het jaar hoopt hij naar de nieuwe plek te verhuizen. Het Medisch Centrum zit straks op een meer centrale plek in Badhoevedorp en biedt voldoende ruimte om de eerstelijnszorg te bieden aan de inwoners.

Huisarts André van Es en wethouder Mariette Sedee onthullen het bord voor de start van de bouw van een splinternieuw Medisch Centrum in Badhoevedorp. Foto: Henk Roolvink.

Voorbeeld voor toekomstige ontwikkelingen

Wethouder Mariëtte Sedee: "Het mooie aan het initiatief is dat dit al een blik vooruitwerpt op het toekomstige centrum van Badhoevedorp.  Het ontwerp van het Medisch Centrum past goed bij de beeldkwaliteit die we als gemeente voor ogen hebben voor het dorpscentrum. Ik hoop dat de ontwikkeling van het Medisch Centrum als een vliegwiel gaat werken voor de verdere centrumontwikkeling."