Kinderen aan het sporten tijden het mega sport- en spelfestijn

Sportief begin van 2023

03 januari 2023
Sport

Het nieuwe jaar is dinsdag 3 januari feestelijk en sportief ingeluid door wethouder Mariette Sedee in het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp. Daar ging het mega sport- en spelfestijn voor Haarlemmermeerse jeugd van start. Het festijn gaat nog door tot en met 5 januari.

Kinderen tot en met 12 jaar deden mee aan activiteiten zoals zaalvoetbal, air hockey, interactieve games, rolstoelbasketballen, zitvolleybal en nog veel meer.

Meedoen?

Voor jongeren van 11 tot en met 18 jaar is er woensdag 4 januari gelegenheid om mee te doen aan Virtual Reality games en Sportgames. Aanmelden kan via de website van Team Sportservice Haarlemmermeerexterne-link-icoon.

Peuters en kleuters van 2 tot en met 6 jaar kunnen op donderdag 5 januari meedoen aan het Mega Peuter & Kleuterspelfestijn in Nieuw-Vennep. Er is een springkussen, een bobbelbaan en nog veel meer. Meer informatie hierover is ook te vinden op de website van Team Sportservice Haarlemmermeerexterne-link-icoon

Haarlemmermeerse kinderen sporten en spelen tijdens het mega sport- en spelfestijn.

Voorstander

De gemeente Haarlemmermeer is een warm voorstander van sport en beweging voor iedereen, dus zeker ook voor jonge inwoners. Onderzoek heeft aangetoond dat sport en spel het geheugen en de motoriek van jongeren blijvend kunnen verbeteren. Met name wanneer dit gestimuleerd wordt in de leeftijdsgroep van de basisschool.

Nieuw

Nieuw dit jaar is de deelname van kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking. Alle spel- en sportactiviteiten zijn voor hen toegankelijk gemaakt. Professionele medewerkers van sportverenigingen zorgen voor de begeleiding.