In totaal werden 180 sportmedailles uitgereikt.

Sporters in het zonnetje tijdens uitreiking sportmedailles

03 april 2024
Nieuws, Sport

De gemeente reikt jaarlijks sportmedailles uit aan sporters die een prijs hebben gewonnen op een Nederlands kampioenschap, Europees kampioenschap, Wereldkampioenschap, Olympische Spelen of Paralympische Spelen. Ook dit jaar vond de uitreiking weer plaats in Cpunt.

In totaal werden 180 sportmedailles uitgereikt. De meeste prijzen waren voor het Nederlandse kampioenschap, maar ook werd een aantal medailles uitgereikt voor prijzen op EK’s en WK’s. De sporters die niet aanwezig konden zijn krijgen hun medaille thuisgestuurd.

In totaal werden 180 sportmedailles uitgereikt.

In totaal werden 180 sportmedailles uitgereikt. Foto: Jur Engelchor

Het evenement werd gepresenteerd door presentator Klaas van Kruistum en de medailles werden uitgereikt door wethouder Sport, Mariëtte Sedee-Schuitemaker. Er waren acts van dansschool Marcella van Altena en dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer. De sporters waren zoals ieder jaar weer blij om deze welverdiende medaille in ontvangst te mogen nemen.

Wethouder Sedee: "Vandaag sta ik vol trots als wethouder sport zij aan zij met onze buitengewone sporters. Ik heb diepe bewondering voor hun ongeëvenaarde toewijding en doorzettingsvermogen. Vandaag vieren we jullie triomfen, groot en klein, en spreken we de waardering uit voor de onschatbare steun van ouders, familie, vrienden en begeleiders. Jullie zijn een bron van inspiratie."