Een veld met een groen gewas op de voorgrond en daarachter Schiphol met een opstijgend vliegtuig

SHARE Meets: Amsterdam Airport Schiphol

14 maart 2024
Bijeenkomsten, Duurzaamheid, Nieuws, Ondernemers

De eerste bijeenkomst van SHARE Meets van dit jaar staat in het teken van duurzaamheid bij Royal Schiphol Group. Met een ambitie om een van de meest duurzame luchthavens ter wereld te worden, heeft Schiphol een 8-puntenplan. Dat is gericht op het verbeteren van de leefbaarheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Tijdens SHARE Meets op 10 april lichten specialisten van Schiphol Group dit 8-puntenplan toe aan de hand van praktische voorbeelden en resultaten.externe-link-icoon Deelnemers krijgen inzicht in de lopende initiatieven en de kansen die zich voordoen op het gebied van duurzaamheid. In het plan staan maatregelen zoals het verminderen van geluidsoverlast, het beperken van CO2-uitstoot en het implementeren van circulaire oplossingen.

Programma

Het programma van SHARE Meets bestaat onder andere uit:

  • Een welkomstwoord door gespreksleider Alex Tuinstra en wethouder Jurgen Nobel (Luchthavenzaken), waarin het belang van duurzaamheid en de samenwerking met Schiphol wordt benadrukt.
  • Een gesprek met Thijs Boonekamp, strateeg bij Schiphol Group, over het 8-puntenplan en de vooruitzichten voor een duurzame toekomst van de luchthaven.
  • Inhoudelijke sessies waarin circulaire oplossingen voor grondreiniging, vermindering van fysieke belasting in het bagageproces en innovaties op het gebied van ultrafijnstof worden besproken.
  • Een gesprek met Remona van der Zon, director sustainable strategy bij KLM, over de duurzaamheidsdoelstellingen en -uitdagingen van KLM in de luchtvaartsector.
Een veld met een groen gewas op de voorgrond en daarachter Schiphol met een opstijgend vliegtuig

Luchthaven Schiphol. Foto: Kees van der Veer

Leren

Deelname aan SHARE Meets biedt ondernemers de kans om meer aan de weet te komen over de duurzaamheidsinspanningen van Schiphol en KLM, en om hun stem te laten horen over dit belangrijke onderwerp. Aan het eind van SHARE Meets is een netwerkborrel. Deelnemers kunnen in gesprek gaan met de sprekers en andere betrokkenen.

Informatie en aanmelden

SHARE Meets op 10 april is van 15.00 tot 17.00 uur in het Auditorium Schipholgebouw, Evert van Beekstraat 2, Schiphol. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via deze link. externe-link-icoonKort voor de bijeenkomst volgt een bevestigingsmail met informatie. Het bijwonen aan SHARE Meets is kosteloos.

Wat is SHARE Meets?

SHARE Meets is een gezamenlijk initiatief van Schiphol Groep, Rabobank, DuraVermeer, SADC, Schenk Makelaars en gemeente Haarlemmermeer. Een aantal keren per jaar organiseren ze een bijeenkomst op een inspirerende locatie in de regio. Doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan en slimme innovaties te vertalen naar winstgevende businesscases.